Liviu Dragnea, fascinat de Neagu Djuvara: „A luptat pentru interesele României”

25 ianuarie 2018 17:46   Național
Ultima actualizare:

Marele istoric, Neagu Djuvara, s-a stins din viață la impresionanta vârstă de 101 ani, după o viață tumultuoasă, în care a trăit sub mai multe regimuri, guverne și lideri care au schimbat radical fața României. Liviu Dragnea nu și-a putut stăpâni emoția pierderii unui astfel de reper cultural și a publicat un mesaj pe contul său de Facebook.

Președintele Partidului Social Democrat se arată trist, dar și fascinat de personalitatea lui Neagu Djuvara, care a fost, în cei 101 ani ai săi, martor al tuturor schimbărilor din România, din perioada interbelică, până în prezentul atât de depărtat de epoca de aur a României Mari.

Liviu Dragnea este uimit de felul în care marele istoric și-a iubit țara: „România a pierdut astăzi (25 ianuarie, n.r.), una dintre cele mai mari valori. Un intelectual desăvârșit. Neagu Djuvara reprezintă un reper de moralitate și civism, un om care s-a luptat întreaga sa viață pentru interesele României și ale românilor. Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris Dragnea pe rețeaua de socializare.

Tot în mediul online a transmis un mesaj și Traian Băsescu, despre care a spus că Djuvara „ne-a iubit pe noi, mai multe decât noi pe el”:

„Drum bun, Neagu Djuvara. Ai plecat la stele, dar ne-ai lăsat opera ta, dragostea ta pentru țară, pentru cultură, pentru oamenii acestui pământ. Un om care a plecat dintre noi cu sufletul împăcat pentru că el singur ne-a iubit pe noi, pe români, poate, mai mult decât l-am iubit noi toți la un loc”, a scris Băsescu pe Facebook.

Mai multe