Liviu Dragnea mută atenţia de la protestele violente: «S-a încercat asasinarea mea!»

21 august 2018 22:54   Național
Ultima actualizare:

Liviu Dragnea a avut prima apariție publică după incidentele violente din 10 august, din Piața Victoriei. Liderul PSD a fost invitat marți seară, la Antena 3, unde a făcut o declaraţie halucinantă. El a spus că, anul trecut, s-a încercat asasinarea lui.

Liderul PSD susține că patru străini au venit în România, anul trecut, în aprilie, și s-au cazat la Athene Palace. Cei patru au fost plătiți, spune Dragnea, de "un om celebru", fără însă a spune despre cine este vorba. Preşedintele social-democraţiloe  a dezvăluit, marți, la "100 de minute", că s-a încercat asasinarea sa.

"Au venit patru străini în România. Au fost cazați la un hotel, din ceea ce mi s-a spus și au stat trei săptămâni aici și... mă rog, am scăpat. Dar asta nu înseamnă ca mi-am luat pază sau o să-mi iau pază", a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a precizat că asasinii au reușit chiar să ajungă în preajma sa.

„Suntem într-un stat mafiot. Statul paralel este o mafie. Am aflat cine i-a plătit, dar nu pot spune. Este un om foarte celebru”, a mai spus el. Întrebat de Sandra Stoicescu dacă este vorba despre Soros, Dragnea a răspuns: „El se gândea la mine, eu nu mă gândeam la el”, a completat Dragnea.

Unde se afla Dragnea în timpul protestelor

Mulţi s-au întrebat unde se afla Liviu Dragnea în timpul protestelor violente din 10 august. La 11 zile de la acele momente de panică, liderul PSD a explicatcă era pe litoral.

"Pe 10 august eram la Neptun. Nu eram pe tunul cu apă. M-am uitat la proteste mai spre seară, pe la 7-8. Nu am primit nicio informație înainte de proteste. Nu mi s-a spus ce o să fie. SRI dă informațiile în flux normal președintelui. La restul, selectiv. În mod normal, și eu și domnul Tăriceanu trebuie să avem aceleași informații. Eu primesc foarte puține informații. Iohannis nu m-a sunat după. Eu sunt absolut convins că SRI a dat informații președintelui înainte, despre ce urmează să se întâmple”, a mai spus Dragnea la acelaşi post tv. 

Liviu Dragnea a fost marele absent în perioada post-proteste. La începutul acestei săptămâni, el și-a delegat atribuțiile la conducerea Camerei Deputaților către colega sa, vicepreședintele Carmen Mihălcescu. În lipsa lui, deputata PSD se va ocupa de conducerea Camerei.

Singura reacție a lui Liviu Dragnea despre protestele diasporei a fost o simplă postare pe Facebook, în care îl acuză pe președintele Klaus Iohannis de instigarea la violențe și de faptul că protestele au fost unele politice.

Mai multe