Liviu Dragnea, noul preşedinte PSD

22 iulie 2015 19:00   Național
Ultima actualizare:

Liviu Dragnea a fost ales şef interimar al PSD, de membrii Comitetul Executiv al partidului, câştigând astfel bătălia împotriva Rovanei Plumb, potrivit unor surse obţinând 65 de voturi "pentru" la 18.

Victor Ponta a plecat de la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, fără să voteze, după ce a susţinut-o pe Rovana Plumb. Ponta a părăsit şedinţa, pe motiv că avea o întâlnire şi se va întoarce, potrivit mediafax.ro.

Liviu Dragnea a spus că va veni cu un plan de acţiune pentru redresarea partidului, iar Rovana Plumb va rămâne preşedintele Consiliului Naţional şi va conduce departamentele PSD. El a mai spus că social-democraţii vor face tot ce le stă în putinţă ca Victor Ponta să rămână premier, va fi susţinut de toţi membrii de partid.

Dragnea, care până acum a ocupat funcţia de coordonator politic, a precizat că a avut o discuţie cu Gabriel Oprea, pe care l-a asigurat de colaborarea PSD şi de faptul că împreună vor asigura guvernarea.

Întrebat în legătură cu faptul că Ponta nu a votat, Dragnea a spus "până la urmă, este o soluţie rabinică".

Ion Iliescu, preşedintele de onoare al partidului, a declarat că l-a votat pe Liviu Dragnea, iar congresul va avea loc în noiembrie.

Mai multe