Liviu Dragnea sigur de victorie în bătălia cu tabăra care îi vrea demisia. Trădări în tabăra care îi cere schimbarea

21 septembrie 2018 12:23   Național
Ultima actualizare:

Cu jumătate de oră înainte de începerea ședinței Comitetului Executiv al PSD, unde se decide soarta președintelui Liviu Dragnea, acesta pare a fi sigur de victorie. Mai mulți lideri de organizații importante au făcut declarații de dragoste la adresa șefului partidului. Printre ei Marian Oprişan, președintele PSD Vrancea, Dumitru Buzatu președintele organizației Vaslui și Doina Pană liderul organizațiilor din nord-vest

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte vineri pentru a tranşa disputele apărute în partid ca urmare a scrisorii în care este cerută demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Potrivit adevărul.ro, scrisoarea, care îi are printre semnatari pe Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu, ar fi asumată de până la 30 de lideri din CEx.

Ce spun aliații lui Liviu Dragnea

Marian Oprişan care era dat în tabăra anti-Dragnea a negociat cu toți până a ales: a anunţat că-l susţine pe președintele partidului. „Eu nu recunosc condamnarea lui Dragnea în dosarul Referendumul!(…)Când eu am ridicat probleme în CEx, unde erau cei care azi trimit scrisori?“, a spus Oprişan. Potrivit unor surse politice, Dragnea i-a oferit lui Oprişan funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, în locul lui Paul Stănescu. Sursele citate susţin, însă, că Marian Oprişan a solicitat ministerul de Interne.

Doina Pană, vicepreşedintele PSD a făcut declarația zilei: „Cu excepţia a trei voturi, liderii din Transilvania sunt alături de Liviu Dragnea(…)Gândiți-vă ce este în sufletul său când merita să fie prim-ministru și acest lucru nu se poate“. Fostul ministru al Apelor, ajunsă cunoscută după ce Victor Ponta a apelat-o la inundații cu celebrul: ”Fă Doino”a scăpat însă porumbelul:”e greu de lucrat cu Liviu Dragnea, dar liderul PSD a fost cel care a avut un rol esenţial în câştigarea alegerilor”. Liviu Dragnea a încercat să spargă tabăra împotriva sa, promițând mai multor lideri funcții , anunță adevărul.ro, citând surse politice. Astfel, președintele PSD i-a promis lui Dan Tudorache, lider al PSD Sector 1, şefia PSD Bucureşti şi faptul că peste doi ani va fi candidatul PSD pentru Primăria Capitalei. În același timp, Dragnea a încercat să o convingă şi pe Ecaterina Andronescu să-i fie alături, chiar dacă nu are drept de vot în CEx, promițându-i funcţia de ministru al Educaţiei.

Ce este Comitetul Executiv Naţional al PSD

Acesta este organul de conducere şi de decizie al partidului care coordonează activitatea acestuia între şedinţele Consiliului Naţional şi este constituit din: membrii Biroului Permanent Naţional cu drept de vot; liderii grupurilor parlamentare; liderul PSD din Parlamentul European; preşedinţii organizaţiilor judeţene/de sector ale PSD; preşedintele organizaţiei municipale PSD Bucureşti; preşedinte PSD Diaspora; preşedinte PSD Republica Moldova; preşedinţi ai TSD, OFSD, OPSD, LAL, PES activists. Comitetul Executiv Naţional are printre atribuţii: hotărăşte asupra propunerilor de dizolvare a Consiliului sau a Biroului/Comitetului Executiv al organizaţiei locale, după caz, pentru încălcarea gravă a prevederilor Statutului, desemnează conduceri interimare si stabileşte măsuri pentru organizarea de noi alegeri în organizaţia respectivă; soluţionează contestaţiile formulate împotriva hotărârilor pronunţate de Consiliile organizaţiilor judeţene sau a organizaţiei municipiului Bucureşti; hotărăşte, în situaţii excepţionale, pentru încălcări grave ale Statutului sau pentru prejudicii majore aduse PSD, sancţionarea cu excludere din partid a oricăruia dintre membrii PSD, cu 2/3 din voturile membrilor săi; la propunerea preşedintelui partidului, poate hotărî dizolvarea Birourilor Permanente ale organizaţiilor judeţene, de sector şi a municipiului Bucureşti. De asemenea, Comitetul Executiv Naţional poate solicita şi convocarea Congresului extraordinar. Preşedintele partidului este şi Preşedintele Comitetului Executiv Naţional. Şedinţa Comitetului Executiv Naţional este statutară în prezenţa a 2/3 din numărul membrilor acestuia şi adoptă hotărâri cu votul majorităţii membrilor prezenţi.

Mai multe