Liviu, Petre şi Viorica îşi bat joc de România

26 iulie 2018 19:41   Național
Ultima actualizare:

Timp de şase luni, incompetenţa mai multor miniştri PSD, în frunte cu premierul Viorica Dăncilă, a stârnit hohote de râs în rândurile românilor. Numai că, în ultimele zile, gafele demnitarilor sunt mai grave ca niciodată, punând în pericol relaţiile diplomatice ale României. Poate că a venit momentul ca Liviu Dragnea, păpuşarul partidului, să-i dea afară din guvern.

S-a crezut într-un stat nerecunoscut de România! Viorica Dăncilă, premierul care a reuşit să devină, într-o jumătate de an, subiect de bancuri, a comis-o din nou miercuri, în vizita oficială efectuată în Muntenegru. La conferinţa de presă susţinută alături de Dusko Markovic, prim-ministrul ţării de pe coasta Mării Adriatice, blonda din fruntea României a spus fără să clipească: “Mă bucur să fiu astăzi la Pristina (n.r. – capitala statului Kosovo, nerecunoscut de România), în prima vizită a unui prim-ministru român în Muntenegru”. Translatorul a corectat situaţia penibilă şi a spus Podgorica, oraş care este, de fapt, capitala Muntenegrului. 

Dacă unii lideri PSD au considerat greşeala drept “un incident minor”, presa din Muntenegru n-a lăsat netaxată această gafă. Pe contul oficial de YouTube al guvernului muntenegrean, Vioricăi Dăncilă i-a fost tăiat sunetul când spune Pristina în loc de Podgorica, scrie realitatea.net. “Muntenegru şi Kosovo au în spate o istorie sângeroasă”, adaugă sursa citată.

A uitat cum îl cheamă pe premierul estonian. Doamna originară din Videle nu e la prima gafă diplomatică. La jumătatea lunii iunie, în conferinţa de presă cu premierul Estoniei, Viorica Dăncilă a uitat numele acestuia, amintindu-şi, în primă fază, doar prenumele, precizează adevarul.ro. „Am avut onoarea să-l am lângă mine pe prim-ministrul estonian, Jüri… Ratas”, a spus premierul care aduce grave deservicii României.

A comparat incinerarea porcilor cu Holocaustul. Petre Daea, ministrul cu abilităţi de bufon în multe dintre apariţiile sale publice, a comis, probabil, cea mai gravă gafă a cabinetului PSD instalat la sfârşitul lunii ianuarie. Marţi seară, la Antena 3, omul care se ocupă de agricultura României a vorbit despre pesta porcină, care face ravagii în România. „Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente, singura metodă este sacrificarea. Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz. Efective de porci care se asomează trec în partea cealaltă şi se pun pe foc, o fac medicii veterinari care sunt la limita rezistenţei“, a clamat ministrul. Mişcarea România Împreună (RO+) i-a cerut lui Petre Daea să demisioneze din funcţie. „Este inadmisibil ca un ministru al Guvernului României să compare incinerarea porcilor cu Holocaustul, o tragedie mondială condamnată de România. Mesajul domnului ministru Daea este incalificabil, cerem demisia sau demiterea de urgenţă a acestuia. Există cazuri în care superficialitatea poate fi amuzantă, însă această situaţie arată o lipsă de discernământ”, se arată în mesajul formaţiunii politice a lui Dacian Cioloş.

Click! spune

Holocaustul este termenul folosit în cazul celor şase milioane de evrei, majoritatea din Europa, ucişi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Programul de exterminare a evreilor a fost executat de regimul naţional-socialist din Germania, condus de Adolf Hitler.

Şiragul de «perle» al inginerei din Videle

Viorica Dăncilă, a cărei calitate unică pare a fi supunerea faţă de Liviu Dragnea, liderul PSD, e luată în derâdere până şi de elevii din ciclul gimnazial. Iată principalele “perle” ale inginerei din Teleorman.

  • “Tot astăzi adoptăm, în perspectiva 20-20, şi Hotărârea Guvernului”
  • “Am toată încrederea că echipa care am venit vor găsi soluţii”
  • “Putem spune, pe scurt, că reducem democraţia”
  • “Dorim să ne anexăm pe prevenţie”
  • “Bineînţeles, orice om îi este teamă de o plângere penală”
  • ”Mă refer la imunoglobină”. 
  • “Sunt trei stadioane care deja se fac: «Dinamo», «Rapid» şi «Giuleşti»”
  • “Acest guvern a făcut ca apa să fie gratuită până la staţia de pompare” (întrebată la Antena 3 despre inundaţii, premierul s-a referit la irigaţii)

Subalternii îi calcă pe urme

  • Covasna ori Buzău, tot una! Geografia i-a jucat feste şi ministrului de la Interne, Carmen Dan. Într-o teleconferinţă cu prefecţii privind avertizările meteorologice, în iulie, demnitarul i-a întrebat pe cei de la Buzău: „Aţi verificat şi Întorsura Buzăului?”. Răspunsul a venit prompt: „Doamna ministru, Întorsura nu este la noi, ci la Covasna”. 
  • De ce vor pleca multinaţionalele. Lucian Şova, ministrul Transporturilor, a dat un răspuns halucinant în iunie, în legătură cu lipsa infrastructurii în România. „Când o să avem autostrăzi, o să avem salarii mari şi multinaţionalele vor pleca către alte zone fără autostrăzi, dar cu salarii mici” – aceasta e viziunea “europeană” a lui Şova.
Mai multe