Lovitură grea pentru Gabriela Firea! Instanța a decis că a demis-o abuziv de la Teatrul Odeon pe actrița Dorina Lazăr

14 iunie 2020 13:27   Național
Ultima actualizare:

Actrița Dorina Lazar, demisă de Gabriela Firea, în 2017, de la Teatrul Odeon, a câștigat procesul cu Primăria Capitalei. Edilul general este obligat să o repună în drepturi și să-i plătească salariile din urmă.

Fosta directoare a Teatrului Odeon, actriţa Dorina Lazăr (79 de ani), a câştigat procesul cu Gabriela Firea, după ce primarul general al Capitalei a demis-o în 2017.

Celebra artistă a considerat abuzivă demiterea și și-a căutat dreptatea în istanță. Iată că pe 10 iunie, după trei ani de procese, decizia judecătorilor a venit. Și este definitivă.

Ea a fot repusă în drepturi, ceea ce înseamnă că revine la conducerea Tetarului Odon. În plus, Primăria Capitalei trebuie să-i plătească salariile pentru perioada cât a fost suspendată din funcţie, iar Gabriela Firea ar trebui să plătească celebrei actriţe daune morale de 1 leu. Atât i-a cerut Dorina Lazăr!

Actrița Dorina Lazăr, demisă de Gabriela Firea de la Teatrul Odeon, a câștigat procesul. Obligațiile primarului 

“Da, este adevărat. Nici eu nu mai credeam că va fi aşa de pozitiv, după mai bine de un an de la prima pronunţare a instanţei. O să mă văd cu avocaţii şi o să mă sfătuiesc în privinţa paşilor următori. Procedura este că trebuie să îmi dea banii pentru perioada 2017-2019, pentru că eu aveam contract până în decembrie, anul trecut”, a declarat Dorina Lazăr pentru site-ul vestibune.com.

Ea a precizat că încă nu a luat o hotărâre în privinţa unei eventuale reveniri la conducerea teatrului. Primarul Gabriela Fiirea nu a transmis până acum un punct de vedere de pe această teamă. 

În vara anului 2017, Dorina Lazăr a fost concediată de la conducerea Teatrului Odeon, fără a i se oferi o explicaţie oficială. Actriţa a fost destituită după o vizită a Corpului de Control al Primarului General la doar câteva zile după ce era reconfirmată ca manager.

Dorina Lazăr şi-a început cariera la Teatrul Odeon în anul 1969, iar din 2003 şi până în 2017 a condus această instituţie. În prezent, managerul Teatrului Odeon este actorul Cristian Şofron.

Mai multe