Lucrau împreună, se distrau împreună. Acum au condus-o pe ultimul drum

5 noiembrie 2015 8:23   Național
Ultima actualizare:

Şi-au luat adio de la fata care nu ştia să fie supărată. Aşa o descriu apropiaţii pe Mimi Voicu (33 de ani), una dintre tinerele care şi-a pierdut viaţa în tragedia de la Colectiv. Au venit să o plângă rudele, prietenii, colegii, dar şi necunoscuţi impresionaţi de drama tinerei.

Până mai ieri erau o gaşcă pusă pe distracţie, acum au rămas fără sufletul petrecerii. Miercuri (5 noiembrie), clădirea Oracle din zona de nord a Capitalei a fost în doliu. Un altar de flori şi lumânări a fost ridicat în memoria tinerelor Mimi Voicu, Livia Stan şi Andreea Chiriac, colege de muncă, dar şi de distracţie. 

Fetele lucrau la aceeaşi firmă, iar weekend-urile şi le petreceau împreună prin cluburile din Bucureşti. Erau o gaşcă mare, veselă, până în fatidica seară de 30 octombrie. Atunci, cele trei tinere au pierit în flăcări, iar alţi şapte colegi se zbat între viaţă şi moarte pe patul de spital. Miercuri, sediul companiei Oracle a fost pustiu: angajaţii au dus-o la groapă pe Mimi, după ce, cu numai o zi în urmă, au înmormântat-o, în acelaşi cimitir, pe Livia.

În faţa bisericii Iancu Nou din zona Mihai Bravu, nu aveai loc să arunci un ac. Au plâns, au aplaudat şi şi-au strigat durerea când sicriul cu trupul neînsufleţit a fost coborât în groapă. Pe tot parcursul slujbei, actriţa Doiniţa Oancea a ţinut la piept tabloul lui Mimi, prietena ei bună. Vestea tragediei a adus-o în ţară chiar pe Safra Catz, directoarea companiei de IT Oracle. Aceasta a sosit în weekend pentru a oferi sprijin familiilor îndoliate şi prietenilor, precum şi celor care depun eforturi pentru salvarea şi ajutorarea victimelor. 

Flash News

  • CIFRE. Zece pacienţi internaţi la Spitalul Elias sunt în continuare la Terapie intensivă, dintre care doi intubaţi şi ventilaţi mecanic, iar un altul a necesitat din nou asistare, din cauza problemelor respiratorii. Alţi patru răniţi sunt în secţia Chirurgie generală, scrie Mediafax. În spitalele din Capitală mai sunt 133 de pacienţi, dintre care 81 în stare critică şi gravă. Astfel, la Spitalul Universitar sunt 19 pacienţi, la Spitalul de Arşi - 26, la Spitalul Floreasca - 14, la Spitalul “Bagdasar-Arseni” - 21, la Spitalul Elias - 14, la Spitalul Militar - 12, la Spitalul “Grigore Alexandrescu” - 7, la Spitalul “Sfântul Ioan” - 7, la Spitalul Pantelimon - 4, la Spitalul “Gerota” - 3, la Spitalul “Agrippa Ionescu” - 6. 
  • ZVONURI. Ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a atras atenţia că pe reţelele de socializare apar informaţii neadevărate despre lipsa sângelui în spitale. Demnitarul a afirmat că sunt stocuri de sânge pentru toate grupele, iar orice anunţ privind un deficit va fi făcut doar de către autorităţi. În legătură cu transportul de sânge venit din Moldova și blocat la vamă, Bănicioiu a spus că sângele nu putea intra în țară netestat.
  • AJUTOARE. Au sosit în România încă o echipă de medici din Israel și una din Turcia. În cazul în careva fi nevoie, se va apela și la alți medici din țară sau străinătate, a informat ministrul Nicolae Bănicioiu.
  • DONAȚII.  Compania Naţională Unifarm va centraliza donaţiile către spitale şi le va distribui în funcţie de necesităţi şi de specificul unităţii, donaţiile putând fi anunţate la numărul de telefon 0742.143.751. De asemenea, veniturile  obţinute din vânzarea albumelor trupelor “Goodbye to Gravity” şi “Up To Eleven” vor fi donate victimelor tragediei din clubul Colectiv. Anunţul a fost făcut, în cursul zilei de ieri, de Universal Music România, casa de discuri care a editat albumele celor două trupe ale căror membri se numără printre victimele incidentului de săptămâna trecută. 
  • Teledon. Un milion de euro s-a strâns la teledonul organizat de Fundaţia Mereu Aproape. Familiile victimelor tragediei din clubul “Colectiv” vor primi câte 15.000 de lei. După împărțirea acestor sume în mod egal, în funcție de nevoile tratamentului pentru fiecare caz, se va decide ce pași și ce cheltuieli sunt necesare și urmează a fi făcute.
Mai multe