Ludovic Orban cere demisia guvernului Dăncilă: ”Românii nu vă mai vor”

28 mai 2019 16:11   Național
Ultima actualizare:

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, a cerut din nou, marți, demisia guvernului Dăncilă. În caz contrat, a anunțat liberalul, partidul său va depune o moțiune de cenzură.

PNL a cerut demisia guvernului Viorica Dăncilă prin vocea liderului partidului, Ludovic Orban. „Repetăm solicitarea către guvern: dați-vă demisia, nu mai aveți nicio legitimitate, românii nu vă mai vor. Dacă guvernul nu-și dă demisia, PNL depune până la sfârșitul sesiunii parlamentare o moțiune de cenzură”, a spus Orban, într-o conferință de presă, citat de Hotnews.

Orban a subliniat că lupta Partidului Națioal Liberal cu PSD continuă, chiar dacă liderul social-democrat a fost condamnat definitiv și se află încarcerat în acest moment la Penitenciarul Rahova. „Nu a fost retezat decât un cap al balaurului, e în continuare un pericol pentru democrație și pentru destinul euro-atlantic al României”.

PNL a câștigat alegerile europarlamentare

Potrivit liderului PNL, mesajul transmis de electorat la alegerile europarlamentare și la referendum a fost unul foarte clar. „Românii, în majoritate zdrobitoare, nu mai vor ca la putere să fie PSD. Scăpați-ne de ei a fost unul dintre cele mai importante mesaje pe care le-am primit. PNL va face toate demersurile constituționale, legale, posibile pentru a pune punct acestei guvernări”, a mai spus Ludovic Orban.

Conform celor mai recente rezultate parțiale communicate de Biroul Electoral Central, după centralizarea a circa 90% din voturile din țară și 28% din voturile din diaspora, PNL este marele câștigător al aelgerilor europarlamentare din 26 mai. În clasamentul general (țară+diasporă), PNL are 27,12%, PSD - 23,07% și USR-PLUS - 21,96%.

Citește și:

Incidente la vot. Ludovic Orban vrea să-i facă plângere penală ministrului de externe pentru organizarea din diaspora. Reacţia MAE

Rezultate alegeri europarlamentare 2019. PNL, pe primul loc, urmat de PSD și USR-PLUS

Mai multe