Ludovic Orban: „Creșele și programele after-school din București nu vor fi închise”. Școlile și grădinițele intră în scenariul roșu

19 octombrie 2020 15:33   Național
Ultima actualizare:

Ludovic Orban a declarat, luni, 19 octombrie, că unitățile de tip after-school și creșele din București nu vor fi afectate de ultimele măsuri ce vor intra în vigoare ca urmare a depășirii incidenței de 3 cazuri la mia de locuitori în Capitală.

Ludovic Orban: „Dacă optează să funcționeze, pot funcționa”

„Nu fac parte din activitățile care intra în restricții cele din creșe și afterschool-uri. Nu fac obiectul reglementării. Sigur că odată cu organizarea cursurilor online, afterschool-ul normal nu prea mai poate să funcționeze pentru că, dacă elevii dacă nu se duc la școală și participă online la procesul educațional, și afterschool-ul nu va mai putea funcționa. Dar aftershool-ul și creșele nu sunt în cadrul reglementărilor. În cazul în care optează să funcționeze pot funcționa. Nu fac parte din activitățile care intră sub restricție atunci când este depășit indicele de 3 la mie”, a spus Orban.

Școlile din București urmează să intre în scenariul roșu (cursuri online), odată cu depășirea pragului de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Decizia a fost luată însă de Comitetul municipal pentru situații de urgență, programat pentru ora 15.00.

Mai multe