Ludovic Orban, despre redeschiderea restaurantelor: „Așteptăm opinia specialiștilor”. Când ar putea fi luată decizia

24 august 2020 17:40   Național
Ultima actualizare:

Premierul Ludovic Orban a făcut, recent, o nouă serie de precizări cu privire la redeschiderea restaurantelor. El a afirmat într-o declarație de presă că a cerut grupului de suport tehnico-științific să analizeze posibilitatea redeschiderii lor, pentru ca guvernul să poată lua o decizie în acest sens chiar în această săptămână.

Ludovic Orban, despre redeschiderea restaurantelor: „În cursul acestei săptămâni vom lua o decizie”

„Am solicitat grupului de suport tehnico-științific să analizeze posibilitatea reluării activității în restaurante, în spații închise. Aștept o evaluare și în funcție de aceasta vom lua o decizie. În cursul acestei săptămâni va trebui să luăm o decizie. Oricum va trebui să luăm o decizie pentru că se va termina sezonul estival și odată cu scăderea temperaturii… De exemplu, la munte e rece dimineața și e greu să servești micul dejun pe terasă. Vor trebui luate măsurile pentru a permite ușor, ușor redeschiderea în condiții de siguranță”, a declarat Orban.

Industria HoReCa va primi sprijin economic din partea statului

Preşedintele Klaus Iohannis a avertizat săptămâna trecută că atâta vreme cât nu va fi înregistrată o descreștere în evoluția epidemiei cu coronavirus nu vor fi luate alte măsuri de relaxare privitoare la activitatea restaurantelor, potrivit Radio Europa Liberă România. El a dat, totuși, asigurări că guvernul va veni, în compensație, cu măsuri de sprijin economic.

Săptămâna trecută, reprezentanții celor 40.000 de firme din industria HoReCa au organizat o acțiune de protest, timp de o oră, în consecința nedeschiderii restaurantelor, atrăgând atenția că, odată cu venirea frigului, nu vor mai putea să-și susțină activitatea de la terase.

Încă din perioada stării de urgență, patronatul din rețeaua de restaurante și hoteluri a negociat cu Guvernul ridicarea restricțiilor. Pe rând, deschiderea teraselor, a plajelor, precum și deschiderea în interior a barurilor și restaurantelor au fost solicitări ale reprezentanților HORA.

Mai multe