Ludovic Orban: «Mi-ar fi ruşine să ajung preşedinte al PNL aşa cum a ajuns Florin Cîţu»

27 septembrie 2021 14:45   Național
Ultima actualizare:

Ludovic Orban a avertizat luni că, dacă cineva îşi închipuie că poate să-i închidă gura după ceea ce s-a întâmpplat sâmbătă şi duminică la congresul PNL, înseamnă că nu îl cunoaşte. Orban a mai declarat că i-ar fi ruşine să ajungă preşedinte al PNL aşa cum a ajuns Florin Cîţu.

Ludovic Orban a afirmat că au fost cele mai grave încălcări le normelor democratice la un partid politic în ultimii 31 de ani. ”Orice om a înţeles partizanatul preşedintelui Klaus Iohannis pentru Florin Cîţu”, a comentat Ludovic Orban.

Fostul lider PNL Ludovic Orban a mai spus că i-ar fi ruşine să ajungă preşedinte al PNL aşa cum a ajuns Florin Cîţu. ”El nu înţelege că nu va mai fi prim-ministru. Sau dacă rămâne, va fi din mila PSD”, a afirmat Orban, reiterând că el nu va vota o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

“Florin Cîţu nu înţelege un lucru. Chiar dacă a ajuns cum a ajuns...dacă aş fi în locul lui mie mi-ar fi ruşine să ajung preşedintele PNL aşa cum a ajuns el. Florin Cîţu nu înţelege un lucru, că nu va mai fi prim-ministru sau dacă va rămâne prim-ministru va rămâne din mila PSD, iar să rămâi prim-ministru din mila PSD, înseamnă să îţi baţi joc de toţi simpatizanţii PNL care din ce în ce mai puţini cred în Florin Cîţu şi se întreabă oare ce s-a întâmplat cu PNL de a putut să mizeze pe un om care practic a devenit pentru un număr uriaş de cetăţeni o persoana non grata”, a declarat luni, Ludovic Orban.

Citește și:

Orban: ”Nu m-am aşteptat ca Florin Cîţu să candideze la preşedinţia PNL. Mulţi nu-l consideră capabil să conducă partidul”

Ludovic Orban le-a cerut scuze românilor pe care i-a convins să voteze cu Iohannis

Fostul lider PNL a precizat că rămâne acelaşi om, că nu poate fi înfrânt şi că va continua lupta pentru lucrurile în care crede.

Ludovic Orban a comentat şi implicarea preşedintelui Klaus Iohannis în alegerile din PNL.

”Aţi văzut cine a spus limpede că îl sprijină pe Cîţu: preşedintele României. Practic toate speculaţiile care au fost pe toată perioada campaniei că preşedintele îl susţine pe Florin Cîţu, faptul că ei şi-au construit întreaga campanie pe mesajul ăsta, că e ordin de zi pe unitate de la preşedinţie să iasă Cîţu preşedinte, eu nu l-am crezut, pentru că nu am asistat la nicio discuţie între preşedinte şi lideri din partid la care să le fi cerut Iohannis să-l sprijine pe Florin Cîţu. În schimb, toate lucrurile astea s-au clarificat prin prezenţa preşedintelui la congres şi prin mesajul pe care l-a adresat congresului. Ăla a fost un mesaj fără echivoc. Orice om a înţeles partizanatul preşedintelui pentru Florin Cîţu”, a afirmat Ludovic Orban.

El a precizat că le-a cerut scuze multor români care l-au abordat direct şi i-au bătut obrazul că i-a convins să voteze cu Klaus Iohannis.

Citește și:

CONGRES PNL. Florin Cîţu este noul preşedinte al PNL. Câte voturi l-au despărțit de Ludovic Orban

Mai multe