Ludovic Orban: „Următoarea creștere a alocațiilor va fi la 1 ianuarie 2022”

8 iunie 2021 8:57   Național
Ultima actualizare:

Ludovic Orban a precizat luni seara, la finalul ședinței Coaliției de guvernare, că următoarea creștere a alocațiilor pentru copii va fi data de 1 ianuarie 2022, și nu 1 iulie 2021. Așa cum prevede amendamentul depus la legea de adoptare a ordonanţei, adoptată de Senat și aflată în dezbatere la Camera Deputaților.

Ludovic Orban: Creșterea de la anul, printr-o eventuală OUG

"Coaliţia îşi menţine angajamentul de a realiza dublarea alocaţiilor conform legii. Am stabilit să crească alocaţiile. Următoarea creştere va fi de la 1 ianuarie 2022, aşa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonanţei care a trecut de Senat şi e în dezbatere la Camera Deputaţilor. (...) În cazul în care va fi atacată la Curte (legea - n.r), Guvernul trebuie să fie pregătit să emită ordonanţă de urgenţă", a declarat, luni seara, Orban, la finalul şedinţei Coaliţiei de guvernare.

Nu sunt bani pentru o majorare a alocațiilor anul acesta

Întrebat despre majorarea din iulie, Orban a amintit că bugetul de stat se alcătuieşte pe baza legislaţiei aflate în vigoare.

"Banii respectivi cu siguranţă la rectificarea bugetară o să fie alocaţi spre zone unde sunt necesari - cheltuieli în investiţii, sănătate, educaţie. (...) Menţinem acea majorare care este stabilită prin legea care a fost adoptată în Parlament, a fost etapizată şi vor creşte de la 1 ianuarie 2022, prima tranşă. Urmează să decidem în funcţie de resursele bugetare care va fi ultima tranşă", a adăugat liderul PNL, citat de Agerpres.

Alocațiile pentru copii cresc în cinci etape de valoare nominală egală, anunța, la începutul anului, Ministerul Finanțelor. Potrivit OUG 123/2020, care prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii în cinci etape, acestea ar trebui majorate la 1 iulie cu 20%.

Însă, luna trecută, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat că nu există resurse care să permită încă o creștere a alocațiilor în acest an

Mai multe