Lumea teatrului românesc, îndurerată de moartea Magaretei Pogonat: «A fost un om chinuit, dar foarte talentat»

12 mai 2014 10:24   Național
Ultima actualizare:

Actriţa Margareta Pogonat a murit luni, la 81 de ani, după o luptă grea cu cancerul, conform Mediafax. Reacţiile din partea coelgilor de scenă nu au întrâziat să apară.

Florina Cercel a mărturisit că Margareta Pogonat i-a fost un model şi că "a fost o actriţă extraordinar de talentată şi frumoasă, care mi-a impresionat primii ani de adolescenţă".

De asemenea, acesta a povestit despre spectacolele de teatru în care a văzut-o pe Margareta Pogonat, de la Teatrul de Stat din Botoşani. "

Pot să spun că mi-a fost un model (...), dar eram fascinată şi îndrăgostită de această minunată şi frumoasă actriţă. Îmi pare atât de rău că Margareta nu mai este. Cala. Cala, aşa i se spunea, aşa era alintată", a mai spus Florina Cercel.

Şi Mitică Popescu şi.a exprimat regretul făţă de trecerea în nefiinţă a actriţei: "Pe lângă faptul că era o actriţă minunată, care, săraca, s-a chinuit ani de zile, 15 ani a făcut navetă la Ploieşti, a fost angajată la Ploieşti până a reuşit să ajungă în Bucureşti, a fost un om care s-a chinuit şi cu căsnicia. Un om chinuit, dar foarte talentat. Sunt profund îndurerat. Dumnezeu să o odihnească".

"Margareta Pogonat a fost o doamnă a teatrului şi filmului românesc", a declarat şi Valentin Uritescu pentru Mediafax.

Mai multe