Luni începe simularea la Evaluarea Națională 2022. Ultimele precizări pentru elevi
După elevii din clasele XII-a și a XIII-a, care săptămâna aceasta au dat simularea la Bac, de luni, 4 aprilie, vine rândul elevilor de clasa a VIII-a să treacă prin emoțiile unui examen. Încep simulările pentru Evaluarea Națională. Iată care sunt ultimele lucruri pe care trebuie să le știe elevii!
Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională 2022
- Luni, 4 aprilie: Limba și literatura română – probă scrisă
- 5 aprilie: Matematică – probă scrisă
- 6 aprilie: Limba maternă
- 14 aprilie: afișarea rezultatelor.
Conform procedurii, accesul elevilor în sală este permis până la ora 8.30, iar probele încep la ora 9.00. Timpul destinat unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probe este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor și după completarea casetei de identificare.
„La probele scrise ale Evaluării Naționale 2022, elevii primesc subiectele în formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul. Capsarea broșurilor se realizează înainte de distribuirea acestora în săli. Numerotarea paginilor se realizează de către profesorul asistent la predarea lucrării de către elev. Se aplică ștampila unității de învățământ atât în interiorul broșurii, la mijlocul paginilor, cât și peste colțul închis și lipit al lucrării. Elevii cărora nu le este suficient spațiul din broșură pentru răspuns pot solicita pagini suplimentare pe care pot continua redactarea răspunsului”, se arată într-o informare trimisă de Ministerul Educației către inspectoratele școlare, citată de edupedu.ro.
Cum corectezi o greșeală
La proba de Limba română sau cea maternă, un răspuns completat în căsuța de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului corect (ex. Anexa nr. 1).
Tot în cadrul probei de limba română, un răspuns care constă în marcarea cu X a unei opțiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat corect (ex. Anexa 2 și 3). Sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră, iar în cazul itemilor care vizează sintaxa frazei, nu se consideră semn particular delimitarea propozițiilor în frază.
La proba de matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect (Ex. Anexa nr. 4).