Măcelarul din Petroșani cere să iasă din pușcărie. În 2007, Aurel Enea a ucis o elevă şi i-a tranşat cadavrul

12 aprilie 2021 19:56   Național
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai sadici ucigași din România consideră că a stat suficient după gratii și solicită eliberarea. În decembrie 2007, Aurel Enea a ucis o elevă şi i-a tranşat cadavrul.

Condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor calificat și profanare de cadavre, el a ispășit 14 ani de pedeapsă și se consideră reabilitat. Cea mai recentă solicitare a condamnatului a fost respinsă, în februarie, de Judecătoria Deva şi apoi, la  finalul lunii martie, în apel, de Tribunalul Hunedoara. Enea mai are de executat 6 ani şi 8 luni, scrie adevarul.ro. Magistraţii au apreciat că, deşi criminalul a executat fracţia din pedeapsă stabilită prin lege pentru a putea cere punerea în libertate, nu poate beneficia de ieșirea din închisoare.

Având dublă cetățenie, română și americană, Aurel Enea a fost arestat pe 27 decembrie 2007, pentru uciderea Alexandrei David, o puștoaică de 17 ani din Petroşani. El n-a recunoscut niciodată crima, însă probele l-au indicat drept autor. „Victima a fost atrasă de inculpat la locuinţa sa, a strangulat-o şi apoi a secţionat cadavrul, cu două cuţite pe care s-au găsit profilele ADN ale victimei. A abandonat resturile cadaverice în diferite locaţii, conform unui plan găsit în laptop”, se arată în dosar.

În calculatorul asasinului s-au mai descoperit înregistrări şi imagini cu scene de viol. Aurel Enea a lucrat ca programator la o universitate din SUA. El a fost cercetat de autorităţile americane pentru sodomie şi viol, dar anchetatorii au fost nevoiți să renunțe, din lipsă de probe.

Mai multe