MAE a revizuit bilanțul românilor dispăruți în Italia. Patru mai sunt căutați

28 august 2016 22:44   Național
Ultima actualizare:

Deși Maria Ligor, ministrul pentru Relația cu românii de pretutindeni, a declarat pentru cei de la DIGI24 că numărul românilor dispăruți în Italia a crescut la 19, Ministerul Afacerilor Externe a revizuit bilanțul și a emis un comunicat prin care a anunțat că patru mai sunt românii căutați.

”Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că numărul cazurilor de cetăţeni români dispăruţi aflate în atenţia MAE este în acest moment de 4 persoane. Toate celelalte persoane care figurau iniţial ca fiind dispărute au fost identificate de către echipele consulare şi sunt în viaţă", anunţă MAE într-un comunicat de presă citat de Mediafax.

Românii morți, repatriați cu mașini

Șapte din cei 11 conaționali decedați în cutremurul care a măturat Italia vor fi repatriați luni, 29 august, pe cheltuiala ministerului, cu bani din fondul de urgență. În comunicatul MAE se arată: ”În urma finalizării tuturor procedurilor specifice, trupurile neînsufleţite a 7 cetăţeni români decedaţi în urma seismului vor fi repatriate, pe cale rutieră, în cursul zilei de luni, 29 august 2016”.

Mai multe