Mai mulți bani pentru ”Prima casă”

31 august 2016 8:40   Național
Ultima actualizare:

Tinerii se vor bucura să afle că Executivul s-a gândit să dea mai mulți bani pentru Programul ”Prima casă” și că acesta va funcționa și în următorii ani. Până acum, 170.000 de persoane au beneficiat de rate mici pentru a cumpăra o locuință.

Plafonul pentru programul ”Prima Casă” va fi suplimentat în luna septembrie, iar în octombrie va fi finalizată o strategie pe termen mediu, de cinci ani, pentru acest program, a declarat marți seară (30 august), la Realitatea TV, ministrul finanțelor, Anca Dragu.

”Programul va fi suplimentat în septembrie pentru 2016 și în octombrie vom avea o strategie pentru acest program pe termen mediu, de cinci ani, astfel încât să evităm eventualele sincope în derularea programului”, a precizat demnitarul.

Potrivit acesteia, cererea de finanțări pe ”Prima Casă” a crescut foarte mult, dar este necesar ca oamenii și dezvoltatorii imobiliari să știe că programul va continua și în anii următori.

Programul ”Prima Casă” a avut, inițial, alocat un plafon de 1,6 miliarde de lei pentru acest an, care a fost suplimentat cu încă 500 de milioane de lei. Programul are 170.000 de beneficiari.

Mai multe