Mama îi aduce Maiei Sandu prânzul la caserolă. Care este preparatul de care nu se dezice vara

16 septembrie 2024 17:05   Național

Maia Sandu poartă haine produse în Republica Moldova şi nu are un stilist, scrie adevarul.ro. Prima femeie care a câştigat fotoliul de preşedinte peste Prut dezvăluie că mama sa îi aduce prânzul la caserolă şi că vara ar mânca doar salată de roşii.

«Uneori sunt mai puţin machiată»

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu (52 de ani), a discutat pe îndelete cu Nata Albot, realizator al podcast-ului “Mulţumesc pentru întrebare”. Liderul de la Chişinău mărturiseşte că nu apelează la sfaturile unui stilist în ceea ce priveşte îmbrăcămintea: „Sora mea mă ajută. Ea este cea cu care mă sfătuiesc şi cumpăr uneori de la producători locali”.

Întrebată dacă apelează la proceduri de înfrumuseţare sau de îngrijire, Maia Sandu spune nu-i place să exagereze. 

„Aşa cum mă vedeţi: uneori sunt machiată, alteori mai puţin. Am observat că dacă nu am părul aranjat sau dacă nu sunt machiată, oamenii mă critică. Uneori mi-aşi dori să fiu mai puţin machiată şi mai puţin aranjată, dar nu exagerez nici pe o parte, nici pe alta. Încerc să arăt bine pentru mine şi pentru ceilalţi”, susţine liderul de la Chişinău. Referitor la industria care încearcă să încetinească îmbătrânirea femeii, Maia Sandu consideră că e nejustificată şi exagerată.

„Nu este bine când există o presiune enormă în societate, că trebuie să arăţi la 60 de ani cum arătai la 30 sau chiar la 20. Eu nu stau să citesc toate comentariile,  văd şi eu că am riduri, că o sprânceană este mai jos şi că alta este mai sus. Asta este, sunt procese naturale şi nu am participat la vreun concurs de frumuseţe. Am participat la concurs pentru preşedinţia ţării”, se destăinuie şeful statului.

«Nu mănânc foarte mult»

Realizatoarea Nata Albot a vrut să ştie dacă e adevărat că Maia Sandu mănâncă un ou la prânz. 

„Nu doar un ou, mai mănânc şi legume. Mai mănânc şi o supă. Nu mănânc foarte mult, dar nici nu pot să zic că nu mănânc, deci sunt om obişnuit. Îmi plac legumele, îmi plac fructele, îmi place mâncarea simplă. Vara pot mânca doar salată de roşii, care sunt tare-tare bune. Acum, de pildă, mănânc ardei cu tocăniţă de roşii, nimic deosebit”, afirmă ea. 

Maia Sandu povesteşte că mama sa, care locuieşte la sora ei, ia troleibuzul până în inima Capitalei, la sediul Administraţiei Prezidenţiale, pentru a-i aduce caserola cu mâncare: „Mama vine chiar la Preşedinţie. Când este foarte cald, nu prea ajunge, dar încerc să trec eu seara pe la ea. Mama îmi aduce mâncare de două-trei ori pe săptămână, o lasă jos, la poliţist, şi se întoarce acasă”.

A studiat în America

Maia Sandu s-a născut pe 24 mai 1972, în satul Risipeni. În 1994 a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova, Facultatea de Management.

 În 2010, ea a obţinut titlul de Master în politici publice, la Şcoala Kennedy a Universităţii Harvard din SUA, apoi, timp de doi ani, a fost Consilier al directorului executiv al Băncii Mondiale la Washington.

În mai 2016, Maia Sandu a înfiinţat Partidul Acţiune şi Solidaritate, iar pe 24 decembrie 2020 a fost învestită în funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, după victoria din al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Joi, 12 septembrie, Maia Sandu, care nu este căsătorită, a fost înregistrată în calitate de candidat la scrutinul prezidenţial din Republica Moldova, programat în această toamnă.

Mai multe