Mama lui Dinu Damaschin: «Nu-l îngropăm până nu va fi cineva tras la răspundere»

17 februarie 2012 15:28   Național
Ultima actualizare:

Membrii familiei au încercat să-l transfere pe Dinu Damaschin la un spital, însă toate cererile le-au fost respinse. "Am încercat să ajung la toate autorităţile decidente, să facă ceva referitor la starea lui, dar fiecare m-a pasat", a povestit Nicu, fratele acestuia, pentru emisiunea "Drept la ţintă".

Presimţind ceva, bărbatul a încercat să ducă o lumânare în sala de judecată: "Nu m-au lăsat, au râs auzind asta", a relatat fratele lui Dinu Damaschin. "O să primesc o hârtie, prin care mi se va zice că vinovat este el, că n-a mâncat", a anticipat el. "A fost ţinut acolo patru ore şi nimeni nu făcea nimic. Era în ultimul hal de inconştienţă, era în comă, în agonie, iar ei strigau la el: «Ne auzi?»"

Şi mama lui Dinu dă vina pe autorităţi, pe care le consideră vinovate "că nu l-au dus la un spital, la Jilava de exemplu. Mi s-a spus: «Lasă-l acolo, că acolo îi e locul!». El se simţea nedreptăţit, pentru că nu se considera un pericol social. Şi era şi bolnav". "Nu-l îngropăm până ce nu va fi tras cineva la răspundere!", ameninţă mama lui Dinu Damaschin.

Mai multe