Mama sinucigașului care a distrus o familie în accidentul din Dolj: «Cred că a suferit o depresie»

31 iulie 2020 9:06   Național
Ultima actualizare:

Mama lui Leontin Popa, şoferul care a provocat intenţionat accidentul mortal din Dolj, se află în Spania şi a aflat de la rude că fiul său şi-a pus capăt zilelor, dar că a distrus şi o familie din Motru. Femeia vorbise cu el cu doar câteva ore înainte de accident. „Copilul meu frumos şi cuminte, ai plecat prea devreme“, a scris ea pe Facebook.

Accidentul cumplit provocat marţi dimineaţă de Leontin Popa pe Centura de Nord a Craiovei a şocat o ţară întreagă. Tânărul de 25 de ani a intrat intenţionat pe contrasens şi a izbit violent o maşină care circula regulamentar. În urma impactului, Popa a decedat şi a nenorocit o familie din Motru (Gorj), aflată în maşina tamponată, care se îndrepta spre Litoral. Dan Băcescu (41 de ani) şi fiica sa, Deia (6 ani), şi-au pierdut viaţa, iar Ramona (34 de ani), mama copilei, a ajuns la spital. Femeia, aflată în stare de şoc, e nevoită acum să-şi îngroape soţul şi fetiţa. 

Ioana Pătru a aflat de la rude că Leontin, fiul ei, s-a sinucis. „Am vorbit cu el luni seară. Era abătut. De când s-a despărţit de fata aia, de Ana, era trist”, povesteşte mama sinucigaşului. “Cred că a suferit o depresie, nu ştiu. Nu vorbea cu mine, nu-mi spunea nimic. Îmi închidea telefonul când îl întrebam ce are. Nu mai pot. Cu fata nu am reuşit să vorbesc, fiindcă m-a blocat pe Facebook”, adaugă Ioana Pătru pentru adevarul.ro.  

La câteva ore după accident, femeia postase pe pagina sa de Facebook următorul mesaj: “Copilul meu frumos şi cuminte, ai plecat prea devreme. Sunt distrusă. Nu te voi uita nicidată, copilul meu cuminte”. Mesajul mamei îndurerate a stârnit sute de comentarii, multe dintre ele foarte dure. “Copil cuminte? Care a distrus o familie, intenţionat? O fetiţă de 6 ani, o familie minunată” – e doar una dintre reacţiile internauţilor revoltaţi.  

Şi Daniel Popa, fratele sinucigaşului, a postat un mesaj pe Facebook, însă el a amintit şi de familia distrusă, iar reacţia oamenilor n-a fost la fel de vehementă. “Fraţiorul meu, nu te voi uita niciodată! Păcat că ai luat cu tine două suflete nevinovate!”, a scris Daniel Popa pe reţeaua socială.

Click! spune

Leontin Marian Popa plecase marţi dimineaţă, înainte de ora 5.00, la volanul maşinii pe care i-o cumpărase mama sa în urmă cu puţin timp. Scrisese un bilet de adio, în care spunea că o iubeşte pe Ana, fosta prietenă, şi că nu vrea să mai trăiască. Tânărul intrat în maşina familiei Băcescu, prima care i-a ieşit în cale. 

Citește și:

Femeia care şi-a pierdut fetiţa şi soțul în accidentul provocat de un sinucigaş: «Copilul, unde îmi e copilul?»

Dolj. Accident cu trei morți provocat de un bărbat care voia să se sinucidă și a intrat pe contrasens

Mai multe