Mâncarea, aliment sau otravă? Haideţi să aflaţi de la un celebru medic care sunt cele mai mari greşeli alimentare!
Omenirea nu a fost niciodată într-un proces mai mare de degradare cum este acum. Toţi suferim de câte ceva, spitalele sunt pline, farmaciile nu duc niciodată lipsă de clienţi. Una dintre principalele cauze – alimentaţia. Dr Paul Clayton, un celebru medic şi om de ştiinţă din Anglia, trage serioase semnale de alarmă în ceea ce priveşte mâncarea procesată şi vine în România pentru a dezvălui câteva lucruri de maxim interes. Şi tu poţi participa la conferinţă.
Luni, 28 octombrie, specialistul va susţine două conferinţe la Teatrul Excelsior din Bucureşti. Prima este la ora 17.00 şi este dedicată exclusiv medicilor şi oamenilor de ştiinţă, a doua este la ora 19.30 şi e destinată publicului larg. Participarea este gratuită, oricine poate fi în sală, după o rezervare prealabilă la incrieri.conferintadrclayton@anicretu.ro. Pentru că, da, actriţa Ani Creţu este cea care a făcut demersuri pentru a-l aduce în România. “Legătura cu dr. Clayton mi-a făcut-o un norvegian care a avut mari probleme de sănătate, culmea, asemănătoare cu cele ale băiatului meu. Şi cum o voce se poate auzi în timp și spațiu, vocea mea a fost auzită de acest om: Orjan Saele. El a fost ajutat de dr. Clayton în trecut. Îmi spunea: «aveam bani, dar nu aveam sănătate. Mi-am învățat lecția și as vrea să o dau mai departe». Compania lui susține venirea medicului în București. După cum vedeţi, există pe lumea asta oameni care au trecut prin situații de viață care i-au schimbat, care i-au făcut să înțeleagă că a da mai departe este un lucru pe cât de firesc, pe atât de magic. De ce organizez eu acest eveniment? Pentru că cineva trebuie să o facă, nu?”, spune Ani Creţu, dând mai multe detalii pe blogul ei.
În cadrul acestor conferinţe, specialistul va vorbi despre cum ne otrăvim încet și sigur mâncând junk-food, pâine albă, mezeluri, zaharuri și băuturi colorate și acidulate. Va povesti despre studiul făcut pe epoca victoriană, când dieta era antiinflamatorie, mergând, astfel, la cauzele bolilor degenerative ale secolului nostru și anume: inflamația cronică, ce este cauzată de ceea ce ar trebui să ne hrănească. “Am ajuns în stadiul în care muncim pentru a ne hrăni cu prostii şi a ne plăti apoi tratamentele scumpe. Așadar, viața nu mai este un dar, ci un bun plătit cu mulți bani”, mai spune actriţa.
Dr Paul Clayton a fost președinte al Forumului pentru alimentație și sănătate (Marea Britanie) și consilier științific senior al Comitetului pentru siguranța medicamentelor al guvernului britanic, este în prezent Senior al Institutului pentru alimente, creier și comportament (Oxford). Lucrează cu medici și oameni de știință în centre de expertiză clinică în multe țări, proiectând și supravegheând studii pre-clinice și clinice ale intervențiilor farmaceutice.