Marian, erou la 14 ani

14 aprilie 2013 16:19   Național
Ultima actualizare:

Tot satul încearcă să-şi revină după drama petrecută sâmbătă, când un băieţel de trei ani căzut într-o fântână adâncă de 15 metri a fost salvat miraculos de un adolescent.

Salvatorul a devenit erou pentru întreaga comunitate, care se roagă acum ca micuţul, internat în spital cu o fractură la coloană, să revină cât mai repede în Segarcea.  

Ce au simţit părinţii micuţului când şi-au văzut fiul căzut la 15 metri adâncime, numai ei pot şti. Dar ce a fost în sufetul adolescentului de 14 ani când s-a băgat de bunăvoie în fântână să-l scoată pe băieţel se cunoaşte: dragoste de semeni. Salvatorul Marian Becheanu a fost luat în braţe de tatăl victimei şi strâns la piept, cu o recunoştinţă profundă.

Povestea cu final fericit a început sâmbătă. Gabi, băiatul de trei ani, ieşise să se joace împreună cu fratele lui mai mare, în curtea în care locuieşte.

Foarte aproape era o fântână adâncă de 15 metri, neacoperită. Curios din fire, copilul  a facut singur pasul fatal şi a căzut în gol în puţul cu un diametru de numai 30 de centimetri.

După două ore de agonie, părinţii şi-au strâns copilul în braţe

Micuţul a rămas captiv în tubulatură, iar timp de două ore pompierii au făcut eforturi disperate pentru a-l scoate la suprafaţă. În tot acest timp, cu sufletul la gură şi cu mâinile îndreptate către cer, a rugăciune, părinţii au privit la pompieri şi la oamenii din localitate, care au săpat metru cu metru pe lângă puţul de beton. La faţa locului a fost adus şi un excavator, iar astfel s-a încercat grăbirea operaţiunilor, pentru a creşte şansele la viaţă ale băiatului.

Marian Becheanu, din Segarcea, şi-a riscat viaţa şi a coborât în fântână, legat de picioare cu o sfoară şi atârnat de crengile unui copac. Imediat ce a scos copilul la suprafaţă, Marian a fost declarat eroul localităţii.

„Am avut puţine emoţii când am coborât. Am prins copilul de mânuţe şi l-am ridicat strâns. Mă bucur că l-am scos de acolo şi că este în viaţă", a povestit  băiatul. „Doamne, mulţumesc că mi-ai salvat băiatul", au fost primele cuvinte ale tatălui micuţului, când l-a văzut la suprafaţă. Imediat, Gabi Ruiu a fost transportat imediat la Spitalul Judeţean din Craiova cu elicopter SMURD, fiind în stare foarte gravă. El are fractură la coloana cervicală şi a fost internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean, cu un guler cervical la gât.

 „A fost o operaţiune dificilă. Copilul a primit oxigen şi a cooperat tot timpul cu noi. M-am emoţionat în momentul în care a fost scos de către băiatul de 14 ani la suprafaţă. Când am văzut că a început să plângă, mi-au dat şi mie lacrimile. A fost o luptă contracronometru", a declarat Marian Mazilu, locotenent în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj. Tot oraşul s-a strâns la faţa locului şi s-a rugat pentru copilul de trei ani să supravieţuiească. „Dumnezeu a făcut o minune. Sărăcuţul a stat acolo trei ore în fântână. Când am văzut că a fost  scos viu de acolo nu mi-a venit să cred", a spus Ioana Tică.

În iunie, se împlinesc 12 ani de când Oana Furnică a salvat o fetiţă de 2 ani care a căzut într-un puţ cu diametru de 30 cm, din localitatea Pipera (judeţul Ilfov). Oana, pe atunci în vârstă de 18 ani, a aflat de cazul copilei de la televizor, întrucât toate televiziunile transmiteau în direct. S-a dus, din curiozitate, acolo şi, deşi îi era frică, a fost de acord să fie introdusă în fântână şi s-o scoată pe Alina Pascariu.

A reuşit s-o prindă pe micuţă, însă, a scăpat-o şi a fost scoasă la suprafaţă. La rugăminţile tatălui copilei, Oana a mai încercat o dată şi a reuşit.

Mai multe