Marian Godină și-a tuns alpaca. ”Am realizat că este cât un cățel”

20 mai 2019 16:41   Național
Ultima actualizare:

Se schimbă anotimpul, își schimbă și alpaca polițistului Godină lâna. Pablo, cea mai cunoscută alpaca din România, a fost tunsă, iar proprietarul animalului a recunoscut că nu i-a venit să creadă că acesta are, de fapt, dimensiunile unui cățel.

”Pentru că e în vacanță și vara e pe aproape, Pablito și-a pierdut astăzi lâna. Dacă până acum credeam că e puțin cam gras, acum am realizat că de fapt e cât un cățel. Ne va lua ceva timp să ne obișnuim cu noul Pablo”, a scris polițistul Marian Godină pe blogul personal.

Godină a făcut publice și câteva imagini cu noua înfățișare a animalului său de companie.

Marian Godină a devenit stăpânul unui pui de alpaca la începutul lunii martie. S-a întâmplat la insistențele Georgianei, soția polițistului, care s-a îndrăgostit de acest animal după ce a văzut mai multe imagini pe internet. Cei doi l-au numit pablo pe puiul de alpaca și au făcut totul ca micuțul să se simtă bine în noua lui casă.

Cât costă o alpaca

Alpaka sau pako este un animal erbivor orginar din Anzii Cordilieri. Animalul este înrudit cu cămila și a fost domesticit pentru lână. Pentru că are un caracter blând, este folosit și în anumite metode terapeutice de contact cu animale. La noi în țară, un astfel de animal se vinde la prețul de 800-1000 de euro. Alpaca este mai mică decât o lamă, cântărind între 55-65 de kg. Lâna de alpaca este foarte populară, fiind mai fină decât cașmirul și mai călduroasă decât luna. 

Citește și:

Ce avere deține polițistul Marian Godină

Gata cu haiducia! Poliţistul Godină s-a însurat

Mai multe