Marian Iordache, fostul primar al Medgidiei, a murit. Bărbatul de 59 ani s-a înecat cu mâncare

13 septembrie 2020 22:25   Național
Ultima actualizare:

Marian Iordache, fostul primar al municipiului Medgidia, în vârstă de 59 de ani, a murit duminică seara după ce s-a înecat în timpul mesei, cel mai probabil cu o bucată de pepene. Soţia sa i-a aplicat manevrele specifice în astfel de cazuri, dar în momentul sosirii echipajului medical el se afla în stop-cardiorespirator. Eforturile medicilor au fost zadarnice.

Marian Iordache (59 ani), fost primar al Medgidiei timp de două mandate, consilier judeţean PNL şi consilier personal al primarului din Cernavodă, a murit duminică, 13 septembrie, după ce s-a înecat cu mâncare. În semn de doliu pentru cel care era candidat din nou pe liste pentru Consiliul Judeţean, PNL Constanţa a decis să suspende campania electorală timp de două zile.

Soția i-a efectuat manevra Heimlich

Dr. Claudia Tatarici, purtătoarea de cuvânt a Serviciului de Ambulanţă a Judeţului Constanţa, a declarat că pacientul s-a înecat cu bol alimentar, iar soţia sa, care a sunat la 112, i-a efectuat manevra Heimlich, asistată telefonic de operatoarea din dispeceratul SAJ, anunță News.ro. Un echipaj de paramedici din Medgidia a mers imediat la faţa locului, dar Marian Iordache se afla deja în stop cardio-respirator, cianotic. Marian Iordache era şi pe lista de consilieri judeţeni a PNL la alegerile din 27 septembrie.

Citește și:

Cum ajuţi pe cineva care s-a înecat cu mâncare

Ce să faci dacă te-ai înecat cu mâncarea și cum să acorzi primul ajutor altora în astfel de situații. Reguli simple care pot salva viața

Mai multe