Mario, ucis pe zebră când şoferul îşi căuta telefonul

22 iulie 2014 21:30   Național
Ultima actualizare:

Durere fără margini în familia lui Mario, băieţelul de 5 ani, spulberat, luni, pe o trecere de pietoni din Suceava, de şoferul unui BMW. Oamenii sunt revoltaţi că în timp ce îngeraşul lor este la morgă, ucigaşul lui a fost lăsat în libertate. Mai mult, mama copilului spune că acesta i-ar fi oferit, drept consolare, 50 de milioane de lei vechi.

Mario ar fi împlinit 6 anişori luna viitoare. Abia aştepta petrecerea cu prietenii, de ziua lui. Nu a mai apucat, însă.

Luni, în timp ce traversa strada, pe zebră, ţinându-se mână cu verişoara lui, un BMW l-a izbit din plin şi l-a aruncat la câţiva metri distanţă.

Căzut pe carosabil, copilul a suferit încă un şoc teribil. Maşina a trecut peste el şi l-a lăsat fără suflare. Verişoara lui, Alina Hostiuc (23 de ani), a fost şi ea proiectată pe marginea şoselei, însă a scăpat cu viaţă. Şoferul vinovat, Marius Hotin (33 de ani) a acuzat un atac de panică şi a fost urcat imediat într-o maşină de poliţie, care l-a transportat la spital. El le-a spus poliţiştilor că nu a observat pietonii, pentru că în clipa aceea se aplecase după telefonul mobil.

Oamenii legii îl cercetează pentru ucidere din culpă, însă în libertate, ceea ce a stârnit revolta mamei lui Mario. ”El a plecat la famila lui, dar băiatul meu a rămas la morgă. Eu pe cine mai strâng în braţe? şi-a strigat durerea, mama îndureată. Mai mult, Gina Văleanu susţine că şoferul i-ar fi oferit bani. ”M-a căutat şoferul prin cineva şi a zis că-mi oferă 50 de milioane de lei. Atâta costă viaţa copilului meu? Viaţa copilului meu nu are preţ. Vreau să se facă dreptate şi criminalul să fie arestat!”, a mai spus femeia. O expertiză urmează să stabilească şi viteza cu care se deplasa Marius Hotin.

Mai multe