Mărturia unui preot care lucrează la Spitalul din Craiova: «La ATI este imaginea iadului!»

28 aprilie 2021 8:51   Național
Ultima actualizare:

Multă suferinţă, disperare, neputinţă, dar şi moarte. Aceasta e imaginea unei secţii de terapie intensivă COVID, un loc în care unii se chinuie să trăiască, alţii se chinuie să salveze. Într-un astfel de loc, încercând să aducă puţină alinare, merge aproape zi de zi preotul Marcel Răduţ Selişte.

„Vă mărturisesc că e un fel de întâlnire cu imaginea iadului. Un iad în care sunt, totuşi, nişte fiinţe care luptă pentru a-i salva pe cei aruncaţi în acest iad, pe bolnavii de coronavirus. M-a marcat profund întâlnirea duhovnicească în spovedanie şi împărtăşanie cu un om tânăr, inginer IT-ist. Din păcate, a apelat prea târziu la ajutorul medical, a venit cu plămânii foarte afectaţi. Şi a avut totuşi voinţa sufletească să solicite preot. M-am prezentat, s-a mărturisit, un om care a luptat până la capăt cu boala, un om pentru care s-au făcut eforturi, dar, din păcate, a venit... prea târziu”, a povestit la Digi24 Marcel Răduţ Selişte (50 de ani), preot care lucrează de peste un deceniu la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

Şi el a trecut de două ori prin boală 

S-a rugat, de-a lungul timpului, la căpătâiul multor oameni grav bolnavi, dar parcă nimic nu a fost mai greu şi mai dureros decât acest ultim an. Pandemia ne-a lăsat tuturor răni adânci. Părintele povesteşte că de fiecare dată când e chemat la ATI spune în gând o rugăciune. Apoi se echipează, îşi face cruce şi merge în secţie. „E extrem de greu să porţi acel costum. Eu îl port 2-3 ore, cât stau în ATI COVID, dar când mă gândesc la medicii care stau cel puţin opt ore, şi mai trebuie să facă şi procedurile medicale... Vă spun, e cumplit!”.

Dar cel mai greu îi e când intră în saloane şi nu-i mai găseşte în patul lor pe cei pe care îi cunoscuse cu o zi-două înainte. E semnul că au pierdut lupta cu virusul. Nici el nu e străin de infecţia cu SARS-CoV-2. A trecut prin boală de două ori, însă simptomele nu au fost grave şi s-a recuperat. Acum se pregăteşte să se şi vaccineze.

Mai multe