Masa de Crăciun "de-a gata" te costă 400 de lei
Doamnele care nu au timp să pregătească masa de Crăciun, sau nu ştiu să gătească, dar vor să facă impresie bună în faţa musafirilor, pot rezolva problema bucatelor cu un telefon la firmele de catering. Cu 400 de lei, poţi comanda un meniu pentru patru persoane, care curprinde de la aperitive, fripturi şi sărmăluţe, până la desert.
• Bucătăresele de la Porto Catering şi-au luat straiele de gătit şi cu multă migală prepară bunătăţile care vor sta pe mesele a sute de români.
Au de onorat până acum în jur de 1.300 de comenzi, aşa că-n bucătărie se lucrează la foc continuu. Oferta e bogată şi include de la delicioasele sărmăluţe sau friptura de porc în crustă de verdeţuri până la cozonacii pufoşi, umpluţi cu fel de fel de ingrediente. Pentru o masă îmbelşugată de Crăciun, care să sature o familie (4-6 persoane), plăteşti aproximativ 400 de lei, iar bucatele îţi sunt aduse la uşă în Ajunul Crăciunului.
Astfel, poţi comanda următoarele: salată de boeuf (54 de lei-1,5 kg), piftie de curcan (60 de lei-1,5 kg), ciorbă ardelenească de purcel (60 de lei-2,4 kg), sărmăluţe de porc cu mămăliguţă (58 de lei-25 de bucăţi), friptură din muşchi de porc (70 de lei-1,5 kg), friptură de curcan (50 de lei-1,5 kg), cozonac cu umplutură de stafide şi nuci (30 de lei-1 kg) şi o tavă de plăcintă cu mere din partea casei.
• La Ana Catering, poţi comanda mai multe tipuri de platouri, pentru 5 persoane, cu diverse preparate. Un platou ţărănesc, ce conţine şunculiţă ţărănească, şuncă ardelenească afumată la lemn de brad, jumări moldoveneşti, tobă de casă, chifteluţe, leber, şorici, piftie de porc şi icre, de 2,25 kg, costă 225 de lei. Pentru un platou cald cu sărmăluţe, pomana porcului cu mămăliguţă, ruladă de porc împănată la cuptor cu cartofi ţărăneşti, murături şi cartofi copţi la jar plăteşti 285 de lei. Dacă vrei să ai pe masă un purceluş de lapte umplut cu mere şi castane (10 kg) te costă în jur de 500 de lei. Firmele livrează gratuit în Bucureşti şi în provincie.
De unde mai poţi comanda mâncare• La “Oala cu bunătăți”, masa lui Moș Crăciun conține: borș de porc, salată de boeuf, piftie de curcan, sărmăluțe de porc, friptură de pui și porc și cozonac cu nucă. Gramajul total este 17 kg și costă 700 de lei. Pentru o masă completă de Crăciun (23 kg) plătești 936 de lei.• Un meniu tradițional de Crăciun de la “Bucate pe roate” costă 63 de lei/persoană și include tobă de casă, șunculiță țărănească, kaizer, șorici, telemea, ceapă, măsline, friptură de porc, cârnăciori, sărmăluțe, mămăliguță, cartofi românești și cozonac.• Și DelArte oferă meniuri de Crăciun. Acestea costă 100 lei de persoană și conțin: antreu, salată de boeuf, piftie de pui și curcan, șorici, tobă, lebăr, sarmale, pomana porcului, cârnați, cartofi țărănești, murături și desert.