Mașina lui Ceaușescu a ajuns o epavă! Videoul care îți arată în ce stare jalnică a ajuns!

9 decembrie 2017 16:50   Național
Ultima actualizare:

Nicolae Ceaușescu a fost recunoscut și pentru mașinile cu care a umblat. Una dintre ele a ajuns pe străzile din București într-o stare deplorabilă, scriu cei de la Playtech.

Ceea ce pentru unii reprezintă piese de colecție, pentru români nu reprezintă mai nimic. Un automobil care i-a aparținut cândva lui Nicolae Ceaușescu, și care ar fi fost vândut în 2014 la o licitație cu 37.000 de euro, zace abandonat prin București. Acum te poți bucura de el la rezoluție 4K, grație unui clip publicat pe YouTube.

Povestea automobilului Khodro Paykan a fost scoasă la lumină de un tânăr care a găsit mașina cu numărul „B-21-TBN” pe o stradă din București, abandonată. A filmat-o, apoi a încărcat înregistrarea pe contul său de YouTube. Poți vedea videoclipul mai sus.

Automobilul fabricat spre sfârșitul anilor ‘60 are o poveste aparte. Acesta a fost primit în dar de Nicolae Ceaușescu în anul 1974 de la conducătorul Iranului. Întâlnirea dintre cei doi a avut loc într-o perioadă în care piața auto iraniană era interesată de produsele românești. Totodată, e perioadă despre care în România se vorbește ca fiind „epoca de aur”.

Mai multe