Măsuri coronavirus. Putem plăti călătoria cu cardul contactless în 43 de stații de metrou

10 martie 2020 11:56   Național
Ultima actualizare:

Metrorex anunță că a implementat în 43 de stații de metrou sistemul care permite plata și deschiderea porților de acces prin folosirea cardului bancar contactless. Noile măsuri vin în contextul prevenirii răspândirii noului coronavirus, COVID-19. Până la ora actuală, marți, 10 martie, în România sunt înregistrate 17 cazuri confirmate, 52 de persoane în carantină și 11235 de persoane monitorizate la domiciliu.

Sistemul este instalat direct în noile porți de acces, iar prețul călătoriei cu metroul rămâne neschimbat, respectiv 2,5 lei, fără niciun comision suplimentar. Plata se poate face, în aceleași condiții, cu orice card Mastercard sau Visa, emis oriunde în lume.

Sistemul ultra-modern, dezvoltat de Metrorex cu suportul tehnic al BCR, este integrat la nivelul fiecărei porți de acces și utilizează tehnologii ce permit ca atât plata călătoriei, cât și deblocarea porților de acces să fie extrem de rapide.

Cum se face accesul la metrou cu card contactless

Modul de utilizare este foarte simplu: călătorii trebuie să apropie de semnul contactless existent la nivelul porții de acces orice card bancar sau dispozitiv electronic (card fizic, telefon sau ceas inteligent) contactless de tip Mastercard sau VISA, indiferent de banca emitentă, după care vor primi mesajul de “Acces liber”.

Costul unei călătorii rămâne același, 2,5 lei și nu există comisioane bancare. În cazul în care un călător dorește să achite mai multe intrări cu același card trebuie să apese, începând cu a doua tranzacție consecutivă, tasta „+” de pe ecranul turnichetului și apoi să apropie cardul de semnul contactless.

Alte măsuri Metrorex pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

Pentru limitarea răspândirii infecţiei cu coronavirus (Covid - 19) trenurile de metrou sunt dezinfectate suplimentar la nivelul barelor de susţinere şi a butoanelor de deschidere a uşilor din interiorul acestora cu produse autorizate de Ministerul Sănătăţii. 

"Metrorex are un plan de acţiune bine stabilit în situaţia supraaglomerării staţiilor de metrou la orele de vârf de trafic. Astfel, în aceste perioade se circulă cu toată flota de trenuri existentă. În perioadele cu vârf de trafic va fi evitată sosirea simultană a trenurilor la peroanele staţiilor unde se înregistrează un trafic mai mare de călători. De asemenea, a fost introdus suplimentar, personal de conducere a trenurilor pentru micşorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale, prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor", se arată într-un comunicat al companiei remis luni Agerpres.

Citește și:

Ţine şi de tine să opreşti epidemia de coronavirus! Cum pot evolua lucrurile dacă îmbolnăvirile nu sunt ţinute sub control

Coronavirus România. A fost propusă starea de alertă în țara noastră. Ce presupune măsura

Mai multe