Medic condamnat pentru că droga pacienții

9 iulie 2015 15:15   Național
Ultima actualizare:

Medicul psihiatru Cristian Gheorghe Bellu Bengescu a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, Ela recunoscut astfel că le-a prescris droguri unor toxicomani.

Medicul a rămas, astfel, cu pedeapsa primită în primă instanţă, după ce Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că Bellu Bengescu a formulat ”tardiv” apel împotriva sentinţei Tribunalului Bucureşti, anunț Mediafax.

Magistraţii au decis, în 16 martie, condamnarea la închisoare cu suspendare a cadrului medical. De asemenea, instanţa a dispus ca psihiatrului să-i fie confiscate mai multe sume de bani, provenite de la persoane cărora le-a prescris medicamente în mod ilegal.În total, de la el a fost confiscată suma de 104.309 lei.

Judecătorii i-au interzis medicului dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a exercita activităţi medicale de consiliere ori prescriere tratament pentru diagnosticul toxicomanie timp de doi ani.

Mai multe