Medic craiovean bănuit că dă reţete cu dedicaţie

28 iulie 2011 16:28   Național
Ultima actualizare:

Un medic oftalmolog din Craiova este controlat de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) din Dolj, după ce o farmacie a eliberat într-o singură zi 106 de reţete prescrise de acesta.

Profesorul universitar doctor Ştefania Crăiţoiu a prescris medicamente pacienţilor care au mers, la 1 iulie, până în comuna Malu Mare ca să ridice medicamentele, culmea, de la aceeaşi farmacie.

„O farmacie din mediul rural a eliberat într-o singură zi medicamente, în baza a 106 prescriptii medicale  emise de acelaşi medic oftalmolog care îşi desfăşoară activitatea în Craiova", a spus Daniela Gheorghe, purtătorul de cuvânt CAS Dolj.

Medicul craiovean are un cabinet privat în centrul oraşului

Aceasta a precizat că verificările se vor face şi astăzi, iar luni vor fi trase concluziile. Pe de altă parte, medicul verificat spune că e o simplă concidenţă şi se jură că nu şi-a trimis bolnavii prin Malu Mare ca să-şi ia pastile pentru afecţiunile la ochi.

"Eu nu scriu pe reţetă unde să se ducă pacientul cu reţeta. Este posibil ca farmaciile să nu fi avut fonduri într-o perioadă de timp şi, când sunt aprovizionate, atunci să elibereze reţetele. Mi s-a făcut control, într-adevăr, dar nu mi s-a dat nici un avertisment", a spus profesorul universitar Ştefania Crăiţoiu, angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, care are şi cabinet privat în oraş.

Citeşte şi:

Şi-a luat 12 case şi terenuri din şpăgile bolnavilor

Doctoriţa şpăgară a obţinut 100.000 de euro din pensiile bătrânilor

 «Mi-a cerut 200 €  ca să mă pensioneze»

Mai multe