Medic, declarații tulburătoare după accidentul din cartierul Andronache. Una dintre fete avea hemoragie internă şi un braţ smuls

28 februarie 2021 18:59   Național
Ultima actualizare:

Medicul Raluca Alexandru de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală a explicat că pentru prima dată în cazul unei victime rănite grav în urma unui accident rutier s-a format rapid în spital o echipă de medici din toate specialităţile medicale. Situația s-a adresat uneia dintre victimele accidentului de sâmbătă, din cartierul Andronache, când două fete au murit strivite după ce o femeie a pierdut controlul maşinii.

„A venit neînsoţită, inconştientă, Glasgow 3 cum spunem noi, adică era intubată, ventilată mecanic, cu un politraumatism major, multiple fracturi, de la cap până la picioare, traumatism cranio-cerebral important, pneumotorax, hemoragie digestivă, hemoragie internă, avulsie, adică smulgerea membrului superior, a necesitat o atenţie deosebita din partea medicilor, s-a creat o echipă mixtă, interdisciplinară, în foarte scurt timp a intervenit terapia intensivă, urgentistul, chirurgia generală, a fost solicitată chirurgia vasculară, care a venit de acasă, chirurgia plastică, ortopedia, în momentul în care s-a intrat în sală, fata a făcut stop cardiorespirator, a fost resuscitată,  dar nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi s-a declarat decesul”, a explicat pentru News.ro medicul Raluca Alexandru. 

„Noi ne-am mai confruntat cu cazuri care au necesitat echipe multi-disciplinare, dar , într-adevăr, a fost un caz deosebit, de o gravitate extremă, necesitând chiar aproape toate specialităţile spitalului, începând de la neurochirurgie până la ortopedie , chirurgie plastică, vasculară, din cauza smulgerii acelui membru”, a mai spus aceasta. Medicul a explicat şi faptul că fata avea slabe şanse să supravieţuiască şi că s-a stins chiar in clipa în care se făceau investigaţii, înainte ca ea să intre în sala de operaţie. 

Medicul Raluca Alexandru a mai explicat și faptul că cererea de transfer la Bucureşti a unuia dintre copiii opăriţi cu ciorbă la Huşi a venit în momentul în care majoritatea medicilor din spital gestionau cazul fetei accidentate în cartierul Antronache din Capitală. 

Mai multe