MEDIC: „Faceți teste și la medicamente! Sunt convins că vorbim de același lucru!”

11 mai 2016 21:44   Național
Ultima actualizare:

După ce au fost făcute publice rezultatele testelor efectuate dezinfectanților Hexi Pharma, mulți medici se arată șocați. Nu le vine să creadă că s-au spălat pe mâini cu „apă chioară” în loc de dezinfectanți și că, în felul acesta, unii pacienți le-au murit în spital.

Medicul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției Terapie Intensivă Nou-născuți, de la Spitalul „Marie Curie”, a declarat pentru tolo.ro, că e șocat. „Mă simt batjocorit. Noi îi spălam pe copii din cap până în picioare cu aceste substanțe. Acum, îmi dau seama. Mi-au pus alcool cu parfum în substanțe! Este incredibil!”, a spus medicul. „Aș fi salvat mai mulți copii. La noi, la ATI, vin copii colonizați și cu două, trei bacterii. Am fost la analize cu ei în Germania și mi-au spus că nu au văzut asemenea bacteria”, a mărturisit dr. Cîrstoveanu, potrivit tolo.ro.

„Faceți, vă rog, teste și la medicamente! Știu medicamente generice al căror import e protejat de politicieni care nu-și fac efectul. Deloc nu au efect! Sunt convins că vorbim despre același lucru! Mor oamenii din această cauză”, a concluzionat medicul, pentru tolo.ro.

Mai multe