Medic: Neoficial, numărul infectărilor în România ajunge și la 100.000 pe zi

25 octombrie 2021 15:43   Național
Ultima actualizare:

Chiar dacă Grupul de Comunicare Strategică anunță în fiecare zi, la ora 13.00, circa 10.000-16.000 de infectări pe zi, medicii și epidemiologii știu că, în realitate, numărul este mult mai mare.

Unii au simptome, dar nu se testează, spunându-și că „e doar o răceală”, mulți alții sunt asimptomatici și ies în comunitate fără să știe că sunt infectați.

„La nivelul fiecărei persoane pozitive trebuie să mai calculăm 8-10 în spate care sunt asimptomatici și de care nu se știe. Asta este regula simplă”, a declarat duminică medicul Adrian Streinu Cercel, potrivit Hotnews. Este de acord și dr. Gabriel Tatu-Chițoiu de la Spitalul Floreasca: „Numărul real de infectări zilnice nu este de 15-16.000 pe zi (date oficiale), ci de 80.000-100.000 pe zi. Și numărul decedaților prin COVID este mai mare decât cel oficial. Unii nu se internează sau refuză internarea și decedează la domiciliu”, a scris medicul într-o postare pe Facebook.

Celor care se vaccinează acum cu prima doză le atrage atenția că sunt încă vulnerabili: „Vaccinați-vă, dar stați deoparte! Nu vă amăgiți cu «protecția» după prima doză. Veți fi pe deplin protejați abia la 14 zile după rapel. Până atunci, evitați contaminarea”, recomandă dr. Gabriel Tatu-Chițoiu.

Mai multe