Medicul care făcea sex cu pacienţi minori s-a întors la spital

3 mai 2012 14:46   Național
Ultima actualizare:

A fost arestat şi cercetat pentru viol şi act sexual cu minori. Pus în libertate, cardiologul braşovean şi-a reluat activitatea la spital. Deşi pacienţii cunosc acuzaţiile care i se aduc, nu refuză să fie consultaţi de Horaţiu Rus.

Medicul Horaţiu Rus a depus o cerere prin care a solicitat să fie reprimit la spital, după ce, pe perioada cât a fost arestat, el a avut contractul de muncă suspendat.

Conducerea Spitalului Judeţean i-a aprobat cererea, astfel că ieri, Horaţiu Rus s-a întors din nou la muncă.

Deocamdată cardiologul nu are pacienţi ca pe vremuri, dar sunt oameni care au întrebat de el şi şi-au manifestat dorinţa de a fi consultaţi de către acesta.

„El a avut contractul de muncă suspendat pe perioada arestului şi conform legii şi Codului muncii s-a reîntors după o cerere depusă.

Este un bun profesionist, un cardiolog bun. Noi, Spitalul Judeţean, nu aveam cum să-i desfacem contractul de muncă şi nici nu doream chestia asta fiindcă aveam nevoie de medici buni", a spus managerul Spitalului Braşov, doctorul Marius Neculoiu.

Sâmbăta trecută, Curtea de Apel Braşov a decis ca medicul să fie eliberat sub control judiciar.

Cerea favoruri sexuale contra medicamente

Medicul Horaţiu Rus s-a aflat în arest preventiv din data de 10 aprilie.

Ancheta a stabilit că a întreţinut relaţii sexuale de tip homosexual cu doi dintre pacienţii săi minori, aflaţi sub tratament, exercitând asupra lor o violenţă psihologică.

Mai exact, acei copii, cardiaci fiind, se aflau sub tratament medical.

Pentru că nu aveau bani să-şi cumpere medicamentele, Rus îi condiţiona, oferindu-le tratamentul în schimbul întreţinerii unor raporturi sexuale.

Mai multe