Medicul Lucan, acuzat de tentativă de omor, a primit dreptul de a profesa la stat

9 martie 2018 16:29   Național
Ultima actualizare:

După ce Tribunalul București a decis ca medicul Mihai Lucan nu merită să ajungă după gratii, după acuzațiile de delapidare, o altă veste bună este de partea chirurgului. Acesta a primti dreptul de a profesa din nou la stat, deși a existat inclusiv o acuzație de tentativă de omor la adresa lui.

Instanţa a decis ca medicul Mihai Lucan poate profesa la stat. Judecatorii au decis de asemenea să-i ridice arestul la domiciliu și să-l plaseze sub control judiciar. 

Urologul a fost arestat la domiciliu pe 12 ianuarie după ce procurorii l-au acuzat că a delapidat institutul de Urologie şi Transplant Renal. Arestul la domiciliu s-a prelungit şi în luna februarie. Până la decizia definitivă programată mâine, urologul rămâne în continuare arestat la domiciliu.

Lucan este suspectat printre altele că a transferat aparatura medicală de la Institut la clinică să privată iar prejudiciul se ridică la un milion de euro. În urmă cu două luni casa celebrului urolog a fost percheziţionată mai bine de 16 ore. Sunt vizaţi de anchetă şi fiul acestuia dar şi fostul manager al institutului de urologie. 

Mai multe