Medicul Mihai Craiu s-a vaccinat împotriva COVID-19: „Sunt alergic și am astm”

12 ianuarie 2021 18:18   Național
Ultima actualizare:

Mihai Craiu, medic primar pediatrie la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului Alessandrescu-Rusescu București, a fost vaccinat luni împotriva coronavirusului. El încurajează persoanele care au anumite afecţiuni şi se tem de efectele adverse ale vaccinului anti-COVID să se imunizeze.

Medicul Mihai Craiu susține că vaccinurile anti-COVID aprobate de Agenţia Europeană a Medicamentului asigură o imunitate de cel puțin un an.

Astăzi am făcut, conform programării, prima doza a vaccinului împotriva maladiei COVID19. Deși am astm și sunt alergic am luat această decizie. Decizia informată a plecat de la cântărirea, fără emoție, a potențialelor efecte adverse descrise în analiza recomandărilor CDC privind ambele vaccinuri elaborate pe platformă ARN mesager față de riscul complicațiilor bolii -me de alergii, Răul cel mai mic e vaccinarea”. Până acum nici o reacție adversă. Nimic în 12 ore. Voi reveni dacă este cazul. Altfel „no news, good news”, a scris medicul Craiu pe pagina sa de Facebook.

„Imunitatea nu are numai soldații care circulă în sânge, anticorpii, ci are și o imunitate celulară, ca niște cazemate, puncte fixe, unde sunt instruiți soldații. Este așa-numita imunitate celulară. Se pare că această imunitate celulară este și de mai lungă durată. De aceea a existat comunicatul Moderna care spunea că protecția va fi de cel puțin doi ani”, a mai afirmat Mihai Craiu pentru europafm.

Mai multe