Meleșcanu, luat în balon de nemți în ziarul Bild

20 noiembrie 2014 10:47   Național
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, intrat în instorie ca minstrul cu cel mai scurt mandat, a încăput acum și pe mâna jurnaliștilor germani de la cotidianul Bild. Fostul șef al diplomației române a fost considerat „omul rău” al zilei, în ediția printată de miercuri a ziarului german.

„După doar o săptămână la conducerea Ministerului Român de Externe, Teodor Meleșcanu (73 de ani) a căzut din nou. Retrageraa sa a survenit din cauza numeroaselor sincope în organizarea alegerilor prezidențiale de la sfârșit de săptămână. Meleșcanu a fost acuzat că a organizat prea puține secții de votare în străinătate pentru cetățenii români, astfel încât mulți dintre ei nu au mai putut vota”, scriu jurnaliștii germani, care l-au declarat pe Meleșcanu „omul rău” al zilei, în ziarul de miercuri.

Teodor Meleșcanu și-a dat demisia din funcția de ministru de externe, după presiunile exercitate asupra sa în legătură cu organizarea scrutinului de duminică, 16 noiembrie. În locul său a fost numit Mihnea Motoc, diplomat de profesie care a deținut până acum funcția de ambasador al României pe lângă Uniunea Europeană.

Mai multe