Mesajul secret lăsat de Radu Mazăre pentru autorități: „Fiți cu ochii pe mine!”

31 decembrie 2017 17:31   Național
Ultima actualizare:

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, inculpat în 8 dosare în care este acuzat de diverse infracțiuni economice, a plecat din țară în preajma Crăciunului. Deși se afla sub control judiciar, Mazăre nu avea interdicția de a părăsi România, așa că și-a luat zborul tocmai în Madagascar. Acolo, fostul edil al Constanței și-a clădit un adevărat Paradis iar Mazăre a transmis că ar vrea să ceară azil politic, simțindu-se persecutat de justiția din România. Prejudiciul total din dosarele sale depăsește 115 milioane de euro!

Mazăre nu s-a temut niciodată să își arate tupeul în fața autorităților, sfidând organele de urmărire de fiecare dată. Pe site-ul radumazare.ro, creat de PSD în anul 2008, imaginea în oglindă a lui Radu Mazăre (aceeaşi de pe afişele electorale) priveşte râzând spre un interlocutor nevăzut, în timp ce mâinile sale, cu pumnii strânşi, exprimă o tranzacţie: dai banii, iei banii.

Radu Mazăre a transmis de la bun început un mesaj, în mod public, pe care dacă l-ar fi luat în seamă anchetatorii n-ar mai fi privit astăzi lung în urma fugarului, scrie adevarul.ro.

În partea superioară a paginii a fost plasat un motto elocvent: „Fii cu ochii pe mine!“ - transmitea asta cel care a condus Constanţa din 2000 până în iunie 2015.

Lăsat aproape liber, sub control judiciar, Mazăre a întins-o din ţară în insula Madagascar, unde şi-a construit din timp un refugiu, pe care l-a arătat încă de la început public.

„Ăsta e visul meu, chiar vorbeam cu frati-miu, să ajungem la bătrâneţe doi moşuleţi care să navige pe o barcă prin lume. Mi-ar fi plăcut să fiu explorator la National Geographic“, mărturisea el într-un interviu acordat în urmă cu mai mulți ani pentru „Adevărul de Constanţa“.

Citeșțe mai multe despre acest subiect pe adevarul.ro

Mai multe