Mesajul studentului linşat de Gâdea la Antena 3

23 februarie 2016 16:04   Național
Ultima actualizare:

Un student bucureştean a fost linşat mediatic de Mihai Gâdea la televizor după ce a “îndrăznit” să vină la protestul Antenelor cu o pancartă pe care scria “I love ANAF”. El explică gestul într-un interviu acordat EVZ.

Mitingul organizat de Antena3 împotriva aplicării sentinţei judecătoreşti prin care s-au confiscate clădirile folosite de Voiculescu pentru a spăla banii obţinuţi în urma fraudei ICA a fost “spart” de un tânăr bucureştean. Vlad Rizescu s-a present la protest cu mesajul “I love ANAF”, fapt care a stârnit furia organizatorilor. Însuşi Mihai Gâdea, directorul postului Antena3, a ţinut să şteargă pe jos cu tânărul în cadrul emisiunii “Sinteza zilei”, de duminică, 21 februarie.

Studentul bucureştean a explicat reporterului EVZ ce l-a determinat să meargă la protest cu acel mesaj şi ce i s-a întâmplat după ce postul TV Antena 3 a demarat o campanie de linşaj media împotriva lui.

„Ideea mi-a venit de la convingerea că victimizarea celor de pe scenă nu are o bază solidă. Cei din piaţa au reacţionat după câteva zeci de minute la mesajul meu, nu atât de violent, mai degrabă prin acuze total nefondate”, a povestit studentul care a devenit ţinta unei campanii de linşaj derulată la Antena 3. 

Studentul a mai explicat că pur şi simplu a dorit să le transmită celor din piaţă ideea că respectarea legii este lucrul cel mai important.

“Eu susţin acţiunea celor de ANAF, asta a fost prima idee. Ideea mesajului era să se respecte legea, nu era altul. Eu am văzut în ANAF instrumentul de respectare a legii. Putea să fie oricine altcineva”, a explicat Vlad Rizescu.

Studentul a mai povestit că cei care l-au apostrofat, în Piaţa Constituţiei, pentru mesajul “I love ANAF”, l-au acuzat de cele mai aberante lucruri: că este “agent secret”, “plătit de Băsescu”, că fumează “ţigări de conrtabandă” şi chiar că este “legionar, comunist şi securist.

Mai multe