Metoda prin care un cuplu din Ploieşti a fost înşelat după ce a plasat o comandă online. Români din mai multe orașe au rămas fără bani
Zeci de români au devenit victima unei înșelătorii periculoase, care încearcă să îi convingă că își cumpără mobilă la prețuri mult mai mici, dar, de fapt, ei trimit bani hoților. Victimele deja au făcut reclamații la Poliție, după ce au încercată să contacteze „magazinul” de unde au crezut că vor cumpăra mobilă.
O înșelătorie de pe Facebook a făcut deja zeci de victime în țara noastră! În anunțul făcut pe rețeaua de socializare românii erau informați că își pot cumpăra mobilă la jumătate din prețul obișnuit al pieței. Iar un cuplu din Ploiești, care dorea să cumpere noi scaune de bucătărie, a căzut în capcana hoților! Dar, în ziua livrării au aflat că numărul de telefon postat de aceștia era unul trecut la întâmplare.
„Eu eram la serviciu şi am sunat eu la numărul de telefon şi mi-a răspuns o doamnă. Zice: Nu, doamnă! Este un site care păcăleşte lumea! Sunaţi la Poliţie, sunaţi la Poliţie! Şi am închis! Şi, după aceea când am intrat pe Messenger am văzut că este închis. Soţul a zis că o să meargă luni la Poliţie! Dar, nu. Sincer vă spun, nici nu ştiu ce să fac”, a spus femeia păgubită, potrivit observatornews.ro.
Zeci de români au devenit victima acestei escrocherii
Femeia care a răspuns la numărul de telefon pe care îl postaseră persoanele implicate în schema de pe Facebook spune că nu are nicio legătură cu aceștia, sau cu orice firmă de mobilă. Una dintre victimele colaterale, al cărei număr de telefon a fost folosit de hoți, a rămas șocată după ce a primit telefoane inclusiv din Germania, după mobilă.
„Cred că ei au trecut un număr la întâmplare. E numărul meu de telefon. Oamenii aşteaptă comenzile pe care le-au făcut, scaune, mobilă, şezlonguri... Şi de prin Germania mă sună”, a spus aceasta.
Oamenii au depus deja plângere la Poliție
Și o femeie din Timiș a devenit victima acestei escrocherii, iar pe factura pe care a primit-o erau trecute datele unei firme care deja intrase în faliment. Din păcate, pe măsură ce tot mai mulți români își fac cumpărăturile online, există un risc tot mai mare de a ne lovi de astfel de situații.
Doar anul trecut, comenzile făcute de români pe Internet au trecut de pragul de 10 miliarde de euro.