Metroul l-a tăiat în bucăţi

2 martie 2016 21:57   Național
Ultima actualizare:

Supărările, viaţa grea îi împing pe unii români la gesturi extreme. Un bărbat a ales să-şi pună capăt zilelor într-un mod violent. S-a aruncat în faţa metroului, care l-a făcut bucăţi.

Era ora 9.50 când peronul staţiei de metrou Izvor s-a transformat într-un loc al morţii. Un pasager care aştepta trenul în direcţia Eroilor s-a aruncat în faţa garniturii. Nimeni nu l-a mai putut salva. Pompierii l-au găsit sub roţile trenului făcut bucăţi. Abia au reuşit să-i aproximeze vârsta: în jur de 55-60 de ani.

”Nu avea acte la el, nici telefon. N-a mai rămas nimic întreg, aşa că identificarea se face foarte greu”, ne-au explicat surse din cadrul Poliţiei Capitalei. Neştiind cine este, oamenii legii nu au cum să dea de familia bărbatului ca să afle care ar fi motivul ce l-a împins în ghearele morţii. Un moment de rătăcire, o suferinţă mistuitoare, o boală necruţătoare sau lipsa banilor, spun psihologii, sunt cauzele ce-i fac adeseori pe oameni să recurgă la acest gest extrem. Acţiunea de scoatere a sinucigaşului de sub tren a durat 40 de minute, timp în care circulaţia a fost întreruptă. Cadavrul bărbatului a fost dus la IML. Ultimul caz de acest gen a avut loc pe 29 septembrie 2015, când o tânără de 26 de ani a dorit să plece în lumea de dincolo cu ultimul tren. S-a aruncat în staţia Lujerului, însă a supravieţuit. A început să ţipe după ajutor. Chinurile erau prea mari.

Staţiile preferate de sinucigaşi

Metroul este locul unde vin multe persoane care vor să-şi pună capăt zilelor. Se gândesc că e o moarte brutală, dar sigură. Nu întotdeauna a fost aşa, mulţi dintre cei care au recurs la acest gest au trăit şi au rămas invalizi. Surse din cadrul Metrorex ne-au dezvăluit care au fost, de-a lungul vremii, staţiile în care au avut loc cele multe astfel de incidente. Piaţa Romană este cea mai uzuală, apoi Piaţa Victoriei 2, Nicolae Grigorescu, Titan, Piaţa Unirii 2 şi Universitate.

Mai multe