Mi-am băut cafeaua pe "acoperişul" Capitalei
Să-ţi bei cafeaua la o masă pe acoperişul oraşului, între nori şi pământ, unde să te simţi asemeni zeilor. Marți, 9 mai, am fost primul client al restaurantului bucureştean NOR, de la etajul 37.
Pe B-dul Barbu Văcărescu, la nr. 201, se află Sky Tower, cea mai înaltă clădire din România. Are 37 de etaje, iar la ultimul nivel, este NOR, un restaurant select cu 220 de locuri, deschis după lucrări de amenajare a spaţiului care au durat 12 luni.
În zilele senine, de la mesele de aici se văd chiar şi Munţii Bucegi. „Meniul include 36 de reţete din bucătăria italiană, franceză, asiatică şi românească. Bucătarul este un tânăr de aproximativ 30 de ani din Cluj, Istvan Deak, ce a reinterpretat preparate celebre”, ne spune Constantin Bacheş, reprezentantul NOR. Clienţii sunt aşteptaţi de luni până duminică, între orele 10.00-24.00.
Reporterul Click! a testat desertul casei, un regal din trei feluri de ciocolată şi cu un nor de vată de zahăr, care încearcă să stimuleze şi vizual senzaţia de comesean cu zeii. Există şi un cocktail NOR: vodkă, cacao, ghimbir, lămâie, crackers şi ciocolată. Preţurile nu sunt mici, dar întotdeauna există un preţ pentru locurile speciale. Astfel, o apă plată la 330 de ml sau un pepsi la 200 de ml costă 8 lei, o bere între 12 şi 16 lei, o salată între 29 şi 38 de lei, o supă între 16 şi 28 de lei.
Pentru amatorii de mâncăruri speciale în meniu există măsline în ulei de portocale (18 lei) sau tartar cu sorbet de castraveţi (33 de lei).
Click! spune
Caracteristici Sky Tower
137 de metri înălțime
37 de etaje
40.450 mp suprafață
parcare subterană pe 5 etaje
518 locuri de parcare
ascensoare de mare viteză: ajungi la etajul 37 în 30 de secunde
imobilul se colorează în 15 nuanțe