Mihai Șora a fost operat de urgență. Soția filosofului: «Doctorii au făcut un miracol»

28 iunie 2018 21:36   Național
Ultima actualizare:

Filosoful Mihai Șora a fost internat de urgență la spital și imediat a fost supus unei intervenții chirurgicale joi seară, 28 iunie. Potrivit soției sale, scriitorul a fost dezintubat și toți așteaptă ca el să se trezească.

Soția lui Mihai Șora a fost contactată de redacția Adevărul care le-a confirmat jurnaliștilor faptul că medicii au realizat un miracol, iar intervenția chirurgicală a fost un real succes. 

„Doctorii au făcut un adevărat miracol şi le suntem profund recunoscători. Acum l-au dezintubat. Aşteptăm să se trezească. În momentul de faţă este încă la terapie intensivă", a fost mesajul pe care l-a transmis soţia scriitorului, cu permisiunea de a-l face public mai departe.  Filosoful a întâmpinat anumite complicații, iar în cele din urmă a fost transportat de rugență la spital, intrând în operație. „Se află la terapie intensivă, se recuperează acum, a fost dezintubat şi respiră singur. Nu ştiam că va intra în operaţie, a fost atât de urgent, că medicii nu au mai stat să aştepte. A avut câteva complicaţii, a fost pe fondul stresului, ceva la colecist, dar s-a terminat cu bine. Noi am crezut că sunt probleme cardiace, dar inima a fost puternică, a rezistat şi asta este cel mai important. L-am văzut şi e bine, se recuperează“, a declarat Luiza Palanciuc Şora pentru Adevărul.ro

Mihai Șora s-a născut în anul 1916, în noiembrie și și-a finalizat studiile în Franța. Între anii 1945-1948 a lucrat ca cercetător la CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique) la Paris. În 1948 a revenit în România care a devenit la vremea respectivă un satelit al Uniunii Sovietice, dorindu-și să rămână în țară doar 10 zile. Regimul comunist l-a forțat să rămână mai multă vreme în țară. Filosoful este foarte activ pe rețelele de socializare unde dezbate diverse probleme sociale. 

Mai multe