Mihai Tudose s-a dezlănțuit: "Victor Ponta e mincinos, există doar el și interesele lui. Dragnea m-a trădat"

21 iulie 2021 8:59   Național
Ultima actualizare:

Invitat în emisiunea “40 de întrebări cu Denise Rifai”, Mihai Tudose, fost premier al României, a spus adevărul despre relația pe care o are acum cu Liviu Dragnea și Victor Ponta, dar a scos la suprafață și multe dedesubturi politice. Tudose s-a dezlănțuit la adresa celor doi.

Mihai Tudose a povestit pentru prima dată cum i s-a propus să ocupe funcția de premier și ce anume a declanșat schimbarea în relația cu Liviu Dragnea, liderul PSD de atunci. "Nu mi-am dorit funcția. A fost o discuție de jumătate de oră, cel mai mult a contat acordul familiei. Am avut o discuție cu familia și le-am spus că viața tuturor se va schimba și le-am spus că viața noastră liniștită va fi istorie. Am zis <da> crezând în promisiunile lui Liviu Dragnea. O să scriem toți trei o carte (Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu, Mihai Tudose) în care vom povesti amănunte", a declarat Mihai Tudose la "40 de întrebări cu Denise Rifai", potrivit Wowbiz.ro.

Mihai Tudose, atac la Dragnea: "Legile justiției nu erau cerute de popor, ci de el"

Fostul premier a subliniat faptul că a fost înlăturat în momentul în care nu a mai făcut ceea ce dicta Liviu Dragnea, liderul PSD la vremea respectivă. "Am vrut doar să fiu premierul României. Legile justiției nu erau cerute de popor, ci de el. Legile se fac în Parlament cu dezbatere publică, nu se fac peste noapte. Nu am avut niciun fel de implicare în acest domeniu", a mai spus Tudose.

În ianuarie 2019, Mihai Tudose a demisionat din PSD și a anunțat că se înscrie în Pro România, partidul lui Victor Ponta. El spune că Liviu Dragnea a fost primul om care l-a trădat. În ziua în care și-a semnat demisia știa că va veni și răzbunarea sa. "El singur m-a trădat, s-a trădat pe el. Eu nu am insistat la niciun coleg. Vă spun sincer că am spus de la început: mă votați că asta e viața, mă duc acasă. Asta a fost și răzbunarea mea că era previzibil ce se va întâmpla cu PSD. Partidul dacă o sa mai aibă 20% o să fie bine și așa a fost. Asta a fost răzbunarea mea pentru el: fă ce vrei tu și să vezi unde te duci. A fost previzibilă", mai spune Mihai Tudose.

Mihai Tudose despre Ponta: "E mincinos, nu conteaza nimeni pentru el"

La 2 decembrie 2019, Mihai Tudose a demisionat din Pro România, formațiune condusă de Victor Ponta. Fostul premier din partea PSD a publicat atunci pe pagina personală de Facebook cererea de demisie, depusă la filiala Brăila a partidului. Tudose şi-a postat pe Facebook cererea de demisie, cu mesajul ”Doar atât. Deocamdată...”. Iată că acum a venit continuarea poveștii: Mihai Tudose s-a dezlănțuit în emisiune, la adresa lui Victor Ponta. "E mincinos, nu are cuvânt, nu conteaza nimeni pentru el. Există doar el și interesele lui. Nu poți să te duci împreună cu el să discuți și să mai fie și altcineva, să încercăm să facem ceva împreună și după ce pleaca unul să spui: da, mă, e ușor de dat din gură. De-asta am plecat. Nu pot să fac așa ceva. După ce a pățit-o în 2015, el m-a căutat. După alegerile europarlamentare când s-a văzut șef de partid a revenit Victor Ponta cel dinainte. Dragnea era previzibil, el nu. Și încă o chestiune: eu am luat la Brăila 36%, el a luat 10% la Gorj, la el acasă. Cât de ipocrit și mincinos să fii?", a spus Mihai Tudose la Kanal D.

Mihai Tudose, premier 6 luni

Mihai Tudose, fost premier al României, a folst invitat marți seară la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la ora 23:00, la Kanal D! Actual europarlamentar, Mihai Tudose a ocupat funcția de Premier al României, timp de șase luni, până în 16 ianuarie 2018. Mihai Tudose a fost de cinci ori deputat în Parlamentul României și ales premier într-o perioada dificilă pentru România, atunci când liderul PSD de la acea vreme, Liviu Dragnea, încerca să modifice legile justiției. Mihai Tudose este căsătorit și are o fiică, iar în plan politic europarlamentarul este o voce foarte activă împotriva actualului guvern.

Citește și:

Cine este noul premier al României? Mihai Tudose, as la șah cu doctoratul scris pe plajă

Uite de ce a făcut infarct Mihai Tudose! Inima i s-a oprit de câteva ori

Mai multe