Mii de pelerini sunt aşteptaţi duminică la mormântul lui Arsenie Boca

6 mai 2016 22:57   Național
Ultima actualizare:

Mănăstirea Prislop din Ţara Haţegului e pregătită de sărbătoare. Duminică e ziua Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan, ocrotitorul aşezării religioase.

Vizitatorii vor fi bine-veniţi în weekend la Mănăstirea Prislop, locul unde este înmormântat duhovnicul Arsenie Boca. Pe 8 mai, de ziua Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan, e hramul lăcaşului religios din Ţara Haţegului. Mănăstirea Prislop este  una dintre cele mai populare destinaţii pentru turişti şi pelerini. Aşezarea are o vechime de şapte secole şi este monument istoric, însă celebritatea i se datorează faptului că Arsenie Boca a slujit şi a fost înmormântat aici.

Arsenie Boca (29 septembrie 1910 – 28 noiembrie 1989) e considerat una dintre personalităţile ortodoxiei româneşti. A fost călugăr, teolog şi pictor de biserici, stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus (Braşov) şi la Mănăstirea Prislop (Hunedoara). În anii ‘50, a fost închis în beciurile Securităţii din Braşov, apoi a fost dus la Canal, ajungând şi la închisorile Jilava, Timişoara şi Oradea. Duhovnicului îi sunt atribuite o serie de minuni săvârşite până în 1989, anul în care a trecut la cele sfinte.

Mai multe