Mii de români au ieșit în stradă pentru familia Bodnariu

16 aprilie 2016 17:47   Național
Ultima actualizare:

Cazul familiei Bodnariu a scandalizat românii din toată lumea. Mii de oameni au ieșit în stradă, sâmbătă dimineață (16 aprilie), pentru a-și arăta solidaritatea față de cei doi părinți, dar și pentru a protesta împotriva serviciului norvegian de Protecție a Copilului, Barnevernet.

„Norvegia, dă copiii înapoi familiei!”, scrie pe pancartele afișate de Bucureșteni, sâmbătă. Românii din Capitală s-au adunat în număr cât mai mare, peste 2.000, pentru a-și arăta nemulțumirea față de cele întâmplate în Norvegia.

Mitingul organizat în sprijinul familiei Bodnariu s-a desfășurat în centrul orașului, protestanții plecând din Piața Victoriei, în marș, spre Palatul Parlamentului, zona dinspre Parcul Izvor, pe traseul Piața Victoriei – strada Buzești – strada Berzei – strada Vasile Pârvan – Podul Hașdeu – strada B.P. Hașdeu.

Serviciul pentru Protecția Copilului din Norvegia, Barnevernet, a luat în custodie cei cinci copii ai lui Ruth și Marius Bodnariu. Între timp, mezinul a fost returnat familiei, însă lupta pentru recuperarea micuților continuă.

Mai multe