Milionarul cu Jaguar care a ucis un om pe trecerea de pietoni, supărat pe interdicția de a șofa doi ani

10 martie 2021 15:42   Național
Ultima actualizare:

Uciderea unui om pe trecerea de pietoni l-a „costat”, în primă instanţă, pe omul de afaceri clujean Daniel Dumitraş o interdicţie de a şofa timp de doi ani şi un an şi jumătate de închisoare cu suspendare. La apel, Dumitraș a susţinut că „nu se impune luarea pedepsei interzicerii dreptului de a conduce”.

Daniel Dumitraş, omul de afaceri clujean care, aflat la volanul unui autoturism Jaguar, a ucis un clujean pe trecerea de pietoni, a cerut instanţei de apel să elimine pedeapsa complementară de anulare pe timp de doi ani a permisului de conducere. 

„În motivarea apelului s-a arătat că în raport cu persoana inculpatului, circumstanţele producerii accidentului, nu se impune luarea pedepsei complementare a interzicerii dreptului de a conduce. De altfel, din analiza istoricului inculpatului rezultă că acesta nu are alte abateri la legea circulaţiei, pe parcursul procesului penal nu a solicitat prelungirea dreptului de a conduce, iar ca o consecinţă a condamnării, implicit, va opera anularea permisului de conducere pe o perioadă de 1 an de zile, neexistând niciun risc de reiterare a vreunei fapte ce încalcă normele legale şi sociale”, se arată în motivarea înaintată Curţii de Apel Cluj.

Instanța a decis majorarea pedepsei

Cererea sa a venit în condiţiile în care de multe ori pe parcursul procesului a arătat că regretă ceea ce a făcut. Instanţa a decis, însă, zilele trecute, să majoreze pedeapsa primită în prima instanţă de milionar: a mărit la cinci ani perioada în care acesta va rămâne pieton, dar şi pedeapsa de închisoare cu suspendare. Citește pe adevarul.ro cum a ajuns Dumitraș să omoare un om pe trecerea de pietoni

Mai multe