Ministerul Educației nu mai folosește virgula!

18 octombrie 2016 17:07   Național
Ultima actualizare:

Ce-am fost și ce-am ajuns! E o expresie pe care o folosim, de obicei, pentru a ne exprima regretul, dar care se potrivește perfect și în cazul Ministerului Educației. Marți, instituția a încheiat un acord cu o federație sindicală din domeniu. Apoi, actul a fost publicat pe pagina de Facebook a ministerului. Felul în care a fost redactat acordul este o rușine pentru sistemul de învățământ din România!

Dacă actul cu pricina nu ar fi un acord între Ministerul Educației și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, ci un exercițiu de Limba Română la un concurs, Ministerul Educației ar primi nota 4. Și asta, pentru că cei care au întocmit actul nu au folosit diacritice, au uitat de virgule și au inversat mai multe litere. Greșeli care nu se acceptă nici măcar în cazul elevilor de clasa a patra.

Domnilor de la minister, aveți grijă când editați astfel de acte! Și, nu în ultimul rând, corectați-le! Reprezentați Ministerul Educației și avem pretenții de la dumneavoastră, mai mult decât de la oricare altă instituție!

Mai multe