Ministrul Culturii anunță că de la 1 iunie va începe procesul de deschidere a evenimentelor cu public

26 aprilie 2021 19:46   Național
Ultima actualizare:

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat, luni, 26 aprilie, după ce a făcut vizite la Opera Naţională şi la Teatrul Naţional din Bucureşti, că de la 1 iunie va începe procesul de deschidere a evenimentelor cu publicul.

„Am vizitat împreună cu prof. dr. Cristian Oancea, Opera Naţională din Bucureşti, pentru a discuta despre proiectul pilot de redeschidere a spectacolelor cu publicul. Discuţiile le-am mutat apoi la Biblioteca Naţională a României, pentru a stabili împreună cu colonel dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti Covid, modul în care se va derula organizarea Centrului de vaccinare din cadrul acestei instituţii”, a declarat Gheorghiu.

Teatrul Naţional Bucureşti este cea de-a doua instituţie din cadrul programului pilot. Ministrul a propus ca "pentru a arăta beneficiile vaccinării, cel puţin în programele unde participă persoane vaccinate, să nu se poarte mască, pentru că şi experimentele făcute în alte ţări ne-au arătat că vaccinarea e sigură şi demonstrează beneficiile chiar în cazurile în care participanţii nu poartă mască". 

Pentru aceste evenimente, Gheorghiu a precizat, pe Facebook, că o sală de 1.000 de locuri ar putea găzdui în jur de 800 de persoane, iar o sală de 300 de locuri - în jur de 250 de persoane. 

„Măsurile propuse de Ministerul Culturii pentru redeschidere nu sunt definitive şi ar putea suporta modificări. Sunt mulţumit că lucrurile "se mişcă" şi că de la 1 iunie vom începe procesul de deschidere a evenimentelor cu publicul", a declarat Bogdan Gheorghiu.Programele vor fi organizate la două săptămâni după sărbătorile de Paşte, potrivit news.ro.

Mai multe